Hayward kivi çeşidinde (actinidia deliciosa) farklı yükleme seviyelerinin yaprak/ meyve ilşkileri üzerine etkisi
The Effect on relationships between fruit and leaf in differents croploading levels in hayward (actinidia deliciosa) vines
  1. Tez No: 106515
  2. Yazar: ENGİN KONTAŞ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. DURMUŞ ALİ ATALAY, Y.DOÇ.DR. RÜSTEM CANGİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Hayward kivi çeşidi, kış budaması, yükleme seviyesi, meyve / yaprak özellikleri, verim, Hayward kiwifruit, winter pruning, croploading level, fruit / leaf properties yield
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dicle Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
IV HAYWARD KİVİ ÇEŞİDİNDE {Actinidia deliciosa) FARKLI YÜKLEME SEVİYELERİNİN YAPRAK /MEYVE İLİŞKİLERİ ÜZERİNE ETKİSİ Engin KONTAŞ 2001/ 37 Sayfa ÖZ Bu çalışmada Hayward kivi çeşidinde farklı yükleme seviyesinin meyve / yaprak ilişkileri üzerine etkileri incelenmiştir. Omcada toplam yaprak sayısı son dönemde uygulamalara göre 1068.83-2927 arasında değişmiştir. Ortalama meyve ağırlığı yükleme seviyesi arttıkça azalmış olup, istatistiki bakımdan bir farklılık ortaya çıkmamıştır. SÇKM miktarı ile uygulamalar arasında istatistiki bir fark ortaya çıkmamış olup, yükleme seviyesi arttıkça SÇKM oranı da düşmüştür. SÇKM ve toplam asitlik sırasıyla % 8.25-10.17, % 0.60-0.81 arasında değişiklik göstermiştir. YMDYA ile uygulamalar ve meyve sayısı arasında pozitif yönde ilişkiler çıkmıştır. Göz başına 2.61-3.12, bir metrekare yaprak alanına ise 15.16-17.15 adet meyve düşmüştür.
Özet (Çeviri)
THE EFFECT ON RELATİONSHİPS BETWEEN FRUİT AND LEAF IN DİFFERENTS CROPLOADİNG LEVELS ÎN HAYWARD (Actinidia delidoasa)VmES. Engin KONTAŞ 2001 /Page 37 ABSTRACT In this study, it was investigated relationships between fruit and leaf in differents croploading levels in Hayward vines. The leaf number in vines changed between 1068.8 and 2927 according to treatments. The fruit size was decreased while increasing loading levels, but that was nonimportant. TSSC and total acid were 8.25-10.17 %, 0.60-0.81 %, respectively. Namely, increase in croploading levels effected to maturity. It was by the positive correlation between leaf area / 100 g fruit weight and treatments - fruit numbers. It was determined 2.61-3.12 fruit number / bud, 15.16-17.15 fruit number / leaf area m2 according to treatments.