Porsuk vadisi (Kütahya) florası
The Flora of Porsuk valley
- Tez No: 109404
- Danışmanlar: PROF. DR. ADEM TATLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora, Porsuk Vadisi, Kütahya, Flora, Porsuk Valley, Kütahya
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
IV ÖZET PORSUK VADİSİ (KÜTAHYA) FLORASI Ali ERZİNCANLIOĞLU Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Danışmanı: Prof. Dr. Âdem Tatlı Bu çalışma, 1998-2001 yıllan arasında Porsuk Vadisi florasını tespit etmek için yapılmıştır. Araştırma alanımız, Kütahya ve Eskişehir illeri sınırlan içerisinde ve Grid sistemine göre B2-B3 karesindedir. Araştırma alanında 61 familyaya ve 205 cinse ait 279 takson tespit edilmiştir. Endemizm oranı % 12.2' dir. Taksonlann fıtocoğrafik bölgelere dağılımı şöyledir; İran- Turan elementleri % 14.3, Akdeniz elementleri %5.0, Avrupa-Sibirya elementleri % 5.7'dir. Sahada en çok taksona sahip familyalar: Asteraceae (45), Leguminosae (24), Cruciferae (20), Labiatae (14), Graminae (13), Umbeliferae ve Caryophyllaceae (ll)'tir. Alanda en çok türe ait olan cinslerin sıralanışı ise şöyledir: Centaurea (6), Alyssum (6), Astrgalus (5), Convolvulus (5), Veronica (4)'dır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY THE FLORA OF PORSUK VALLEY Ali ERZİNCANLIO?LU Department Of Biology, M.S. Thesis, 2001 Supervisor: Prof. Dr. Âdem TATLI This investigation was carried out between 1998-2001 to determine The Flora Of Porsuk Valley Research area is situated in province of Kütahya and Eskişehir within B2-B3 of the Grid system. In the research area 279 taxa belonging to 61 families and 205 genera were determined. The endemizm rate is 12.2 %. The distribution of taxa according to phytogeographical regions are as follows. Irano-Turanien elements 14.3 %, Euro-Siberian Elements 5.7%, Mediterranean elements 5.0%. The families which have the most taxa in research area are Asteraceae (45), Leguminosae (24), Cruciferae (20), Labiatae (14), Graminae (13), Umbeliferae ve Caryophyllaceae (11). Concerning with the number of species, the major genera in this region are as follows: Centaurea (6), Alyssum (6), Astrgalus (5), Convolvulus (5), Veronica (4).