Yüksek hızlı veri iletişim ağlarında akış kontrolü
Flow control in high-speed data communication networks
  1. Tez No: 109784
  2. Yazar: ENİS BİBEROVİÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALTUĞ İFTAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Veri İletişim Ağları, Gürbüz Denetim, Gecikmeli Sistemler, J-spektral Ayrıştırma, Data Communication Networks, Robust Control, Systems With Delays, J-spectral Factorization
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi YÜKSEK HIZLI VERİ İLETİŞİM AĞLARINDA AKIŞ KONTROLÜ ENİS BIBEROVIÇ Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Altuğ İFTAR 2001 Bu tezin konusu veri iletişim ağlarındaki trafiğin modellenmesi ve denetlenmesidir. Yüksek hızlı veri iletişim ağlarında kaynak- hedef çifti arasında mevcut olan gecikmeler zamanın bilinmeyen bir fonksiyonu olarak kabul edilmiş ve hem tek tıkalı geçit hem de birden fazla tıkalı geçit olduğu durumlar için model çıkarılmıştır. Bu modeller göz önünde bulundurularak, gürbüz denetim araçları kullanılarak denetleyicinin formülü bulunmuştur. Tek tıkalı düğüme sahip ağlar için çeşitli senaryolar altında MATLAB paket programı kullanılarak simülasyonlar yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis FLOW CONTROL IN HIGH-SPEED DATA COMMUNICATION NETWORKS ENIS BIBEROVIC Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Electrical and Electronics Engineering Program Supervisor: Prof. Dr. Altuğ IFTAR 2001 The subject of this thesis is modelling and control of the traffic in data communication networks. The delay existing between the source and destination in high-speed networks is assumed to be an unknown function of time and the network model is formed both for the single and for multiple bottleneck cases. Under considera tion of these models, the formulae for the controller is obtained by using robust control tools. Using MATLAB, several scenarios for networks consisting of a single bottleneck node are simulated.