Eskişehir atmosferindeki alternaria sp. ve cladosporium sp. sporlarının mevsimsel dağılımı
- Tez No: 109802
- Danışmanlar: DOÇ. DR. KIYMET GÜVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Cladosporium sp, Alternaria sp, Durham örnekleyicisi, Cladosporium sp, Alternaria sp, Durham sampler
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 50
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi Eskişehir Atmosferindeki Alternaria sp. ve Cladosporium sp. Sporlarının Mevsimsel Dağılımı TUNCAY SÖYLEMEZ Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilimdalı Danışman: Doç. Dr. Kıymet GÜVEN 2001 Bu çalışmada, Eskişehir atmosferinde allerjcn Cladosporium sp. ve Alternaria sp. funguslarmın sporlarının sayısı belirlenmiştir. Bu amaçla Durham spor örnekleyicisi yardımıyla, beş istasyonda, haftalık Cladosporium sp. ve Alternaria sp. spor sayımları 12 ay süreyle gerçekleştirilmiştir. Spor sayımları ile meteorolojik veriler ve istasyonlar arasındaki ilişki araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis Seasonal Distribution of Cladosporium sp. and Alternaria sp. in Eskişehir Atmosphere TUNCAY SÖYLEMEZ Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Biology Program Supervisor: AssocProf. Dr. Kıymet GÜVEN 2001 In this study, the number of spores of allergenic Cladosporium sp. and Alternaria sp. was determined. For this aim, Cladosporium sp. and Alternaria sp. spores were counted on a weekly basis at five different localities during 12 months by the use of Durham sampling apparatus. The relationship between the numbers of spores and the meteorological data were investigated.