Determination of some biological characteristics of perch (perca fluviatilis linnaeus, 1758) population in the Ürkmez dam lake
Ürkmez baraj gölü'ndeki tatlısu levreği (perca fluviatilis linnaeus, 1758) populasyonuna yönelik bazı biyolojik özelliklerin belirlenmesi
  1. Tez No: 112690
  2. Yazar: CENKMEN RAMAZAN BEĞBURS
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HİKMET HOŞSUCU
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Perca fluviatilis, büyüme parametreleri, üreme zamanı
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
ÖZET ÜRKMEZ BARAJ GOLÜ'NDEKİ TATLISU LEVREĞİ ( Perca fluviatilis Linnaeus, 1758) POPULASYONUNA YÖNELİK BAZI BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ BEĞBURS, Cenkmen Ramazan Doktora tezi, Su Ürünleri Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Hikmet HOŞSUCU Mayıs 2001, 105 Sayfa Ürkmez Baraj Gölünde Haziran 1997 ile Mayıs 1999 tarihleri arasında yürütülen araştırmada avlanan 876 Tatlısu Levreği (Perca fluviatilis L.1758) incelenerek cinsiyet oranı, yaş dağılımı, üreme zamanı, yumurta verimi, yumurta büyüklüğü ve eşeysel olgunluğa ulaşma boyu tespit edilmiştir. Balıkların çatal boyu uzunluğunun 11,5-34,6 cm ve total ağırlıklarının 26-999 g arasında değiştiği, populasyonun % 47.22'sini erkek ve %52.78'ni ise dişi bireylerden oluştuğu belirlenmiştir. Yaş-boy ve yaş-ağırlık ilişkisinde von Bertalanffy'nin büyüme denklemi kullanılarak Ürkmez Baraj Gölü'nde avlanan bireyler için elde edilen parametrik değerler; L?= 51.16cm, k=0,1997, to=-0,8653 ve W?=3 197,lg, olarak tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
vıı ABSTRACT DETERMINATION OF SOME BIOLOGICAL CHARACTERSİSTİCS OF PERCH ( Perca fluviatilis Linnaeus, 1753) POPULATION IN THE ÜRKMEZ DAM LAKE BEGBURS, Cenkmen Ramazan Thesis of Ph.D., Department of Fisheries and Processing Technology Supervisor: Prof. Dr. Hikmet HOŞSUCU May 2001, 105 Pages In this study some reproduction features of Perca fluviatilis L.1758 which is living in the Ürkmez Dam Lake such as the sex ratio, age composition, maturity length, fecundity, egg diameter and breeding season were investigated June 1997 and May 1999. Fork length and total weights of the fishes were between 11,5-34,6 cm and 26-999 gr respectively. It was found that the population were composed of 47,22% males and 52,28% females. In the age-length and the age-weight correlation; the parametrical value calculated by the growth equation of von Bertalanffy was L? = 51,16 cm, k = 0,1997, to = -0,8650 and W?=3 197,1 g for individuals in the Urkmez Dam Lake. Kay words : Perca fluviatilis, growth parametres, reproduction period