Balıkçılık yönünden İzmir iklimi üzerinde araştırmalar 'iklim etüdü'
Searching on climate of İzmir for fishing and climate study
  1. Tez No: 113968
  2. Yazar: YAVUZ ÖZSOY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ATİLLA ALPBAZ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Süfa Dalyanı, Meteoroloji, Klimatoloji, Balık, Sufa Lagüne, Meteorology, Climatic, Fisheries
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 196
Özet
ÖZET BALIKÇILIK YÖNÜNDEN İZMİR İKLİMİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR“İKLİM ETÜDÜ”ÖZSOY, Yavuz Doktora Tezi, Su Ürünleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Atilla ALPBAZ 2001 Ocak, 187 Sayfa Bu çalışma, İzmir ikliminin balıkçılık üzerinde etkisini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Herhangi bir yerin iklimini,“îklim Etüdü”nü ortaya koymak için, o bölgenin mevsimler, aylar, haftalar ve günlerinin meteorolojik değerlerini sağlıklı kaydetmek gerekir. Rasat saatlerinde toplanacak ve kaydedilecek değerlerin aksatılmaması ve yanlış kaydedilmemesi çok önemlidir. Aksi halde yanılgılar sağlıklı bilgileri vermekten uzak olacaktır. Sağlıklı rasat değerlleri, ne kadar uzun yılları kapsarsa iklim özelliği de o kadar sağlıklı olarak ortaya çıkmaktadır. Tezin diğer önemli bir bölümü de meteoroloji değerlerinden yağışların ve dolayısıyle tatlı suların Süfa Dalyanı'nın balık verileri üzerindeki etkisi de araştırılmıştır. Sonuç olarak meteorolojik değerler ve aynı yıllara ait Süfa Dalyanı'nın balık verileri sağlıklı olarak resmi kayıtlardan elde edilerek sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT SEARCHING ON CLIMATE OF IZMIR FOR FISHING AND CLIMATE STUDY ÖZSOY, Yavuz PhD in Department of Aquaculture Supervisor: Prof. Dr. Atilla ALPBAZ January, 2001, 187 pages This study was made to research the effects of climate of İzmir on fishing activity. To research out the climate of somewhere, it is necessary to record daily, weekly, monthly and seasonal meteorological values in a correct form. It is important that, observation result most record in time and mustn't delay. Otherwise it is difficult to give the true information. If observatiion results record for long times correctly; it is so easy to speak about climate. In another important part of thesis precipitation values and by this effects of fresh water on Süfa Lagoon fish datas had recorded. As a result, meteorological values and Süfa Lagoon fishing records for same years, had been taken from official records and had been presented.