Hazır ERP yazılımları ile bütünleşik elektronik ticaret uygulama modeli geliştirilmesi
Development of electronic commerce application model integrated with ERP software
  1. Tez No: 113978
  2. Yazar: DEVRİM YILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞABAN EREN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Elektronik ticaret, elektronik ticaret modeli, güvenlik, performans, süreklilik, ERP, ERP mimarisi, SAP R/3, ABAP/4, Electronic commerce, electronic commerce model, security, performance, availability, ERP, ERP architecture, SAP R/3, ABAP/4
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
ÖZET HAZIR ERP YAZILIMLARI İLE BÜTÜNLEŞİK ELEKTRONİK TİCARET UYGULAMA MODELİ GELİŞTİRİLMESİ YILMAZ, Devrim Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Şaban EREN Ağustos 2001, 1 14 sayfa Bilgisayar ve iletişim alanlarındaki gelişim, internet kullanımının dünya üzerinde hızla yayılmasını sağlamaktadır. Bunun sonucu olarak, elektronik-iş kavramı kullanılmaya başlandığından bu yana; internet artık ticari açıdan müşteriler ile birebir iletişime geçmek, ürünlerini tanıtıp, satmak ve satış maliyetini düşürmek isteyen üreticilerin ilgisini artarak çekmeye başlamıştır. Tez çalışmasında, elektronik ticaret uygulanabilir bir model üzerinde tasarlanmış ve elektronik ticaretin başarısında temel taşları oluşturacak noktalar ele alınmıştır. Çalışmada uygulama ortamı olarak, internet üzerinden ASP (Active Server Pages) ile hazır ERP (Enterprise Resource Planning) paketi olan SAP R/3 'e (System, Applications and Products) iletişim kurmayı sağlayacak arayüzler geliştirilmiştir. Bu arayüzler, SAP ve Web sunucu üzerinde ayrı ayrı yazılmıştır.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT DEVELOPMENT OF ELECTRONIC COMMERCE APPLICATION MODEL INTEGRATED WITH ERP SOFTWARE YILMAZ, Devrim MSc in Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Şaban EREN August 2001, 1 14 pages Development of computer and telecommunication industry increases the internet usage all over the world. As a result of that, electronic business is used over the internet as a commercial concept and internet is a way to communicate directly with customers. The aim is to advertise products, sell products and to decrease cost price which all the producers related intensively with it In this thesis, electronic commerce was projected as a practical model, and milestones were discussed for the success of electronic commerce. In this thesis, ASP programming language was developed for internet accessing and interfaces were used to reach SAP R/3 system. These inferfaces were developed at web server side and SAP R/3 system side separately.