Turşunun olgunlaştırılmasında kullanılan lactobacillus plantarum'un en iyi gelişim ortamının saptanması
Determination of the best growth medium of lactobacillus plantarum used in maturing the pickle
  1. Tez No: 113979
  2. Yazar: FİGEN ÖZYILDIZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SANVER EKMEKÇİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Lactobacillus plantarum, ortam parametreleri, Lactobacillus plantarum, medium parameters
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Ill ÖZET TURŞUNUN OLGUNLAŞTTRTLMASINDA KULLANILAN Lactobacillus plantarum'im EN İYİ GELİŞİM ORTAMININ SAPTANMASI ÖZYELDIZ, Figen Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Sanver EKMEKÇİ Ağustos 2001, 91 sayfa Bu araştırmada, turşunun olgunlaştırılmasında kullanılan Lactobacillus plantarum'un en iyi gelişim ortamım saptamak için değişik ortam parametreleri denenmiştir. Yapılan denemeler sonucunda en iyi karbon kaynağı olarak glukoz. başlangıç glukoz konsantrasyonu olarak %8, azot kaynağı olarak tri amonyum sitrat, karbon /azot (C/N) oranı olarak 1:10, pH olarak 6,5, başlangıç inokulum miktarı olarak %8 bulunmuştur. Ayrıca melas katkılı ortamda organizmanın daha iyi gelişim gösterdiği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
rv ABSTRACT DETERMINATION OF THE BEST GROWTH MEDIUM OF Lactobacillus plantarum USED IN MATURING THE PICKLE ÖZYILDIZ, Figen Msc in Biology Department Supervisor: Prof. Dr. Sanver Ekmekçi August 2001, 91 pages In this research, various medium parameters are tested so as to determine the best growth medium of Lactobacillus plantarum used in maturing the pickle. As the result of the experiments made, it is found, glucose, the best carbon supply; %8, the best the beginning glucose concentration; triammonium citrate the best nitrogen supply; 1: 10, the best proportion of carbon/nitrogen; 6,5, the best the pH; %8 the best beginning inoculum amonunt. It is observed that the organism makes the better progress in the medium with molasses.