Küçük Menderes ovası pamuk tarlalarındaki yabancı otlar
Küçük Menderes plain cotton fields weeds
  1. Tez No: 114087
  2. Yazar: GÖNÜL URKUN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YUSUF GEMİCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Yabancı Ot, Pamuk Tarlası, Küçük Menderes Ovası, Tire, İzmir, Weed, Cotton field, Küçük Menderes Plain, Tire, Turkey
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
ÖZET KÜÇÜK MENDERES OVASI PAMUK TARLALARINDAKİ YABANCI OTLAR URKUN, Gönül Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yusuf GEMİCİ Aralık 2000, 55 sayfa Bu tezde Küçük Menderes Ovası pamuk tarlalarındaki yabana otlar saptanmış ve tespit edilen türlerin pamukla rekabeti açısından zararları incelenmiştir. Belirlenen yabancı otlarla mücadele yöntemleri ve bu türlerin botanik özellikleri de verilmiştir. Yapılan arazi çalışmaları sonucunda yabancı ot özelliğinde 17 bitki türü belirlenmiştir. Tüm alanlarda sayıca en fazla miktarlarda Cyperus rotundus'a. rastlanmıştır. Bunu Xcmthium strumarium, Portulaca oleraceae, Sorghum hatepense, Solamtm nigrum, Chenopodium album ve Cynodon dactylon izlemektedir. Örnek alanlarda belirlenen bu türler birey sayılan ile birlikte çizelge halinde verilirken, pamukla rekabetleri dikkate değer olmayan fakat pamuk tarlalarında rastlanan diğer türler de liste halinde çalışmada sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT KÜÇÜK MENDERES PLAIN COTTON FIELDS WEEDS URKÜN, Gönül MSc in Biology Supervisor. Prof. Dr. Yusuf GEMİCİ December 2000, 55 pages In this thesis, the weeds were determined in cotton fields in Küçük Menderes Plain. The determined species competition and damage to cotton were investigated. The struggle methods to weeds and botanical characteristics, which had determined were also given. At the end of the land study, 17 plant species were detected as a weed. The most common species are Cyperus rotundas. The others species are Xanthium stnanarium, Portutaca oleraceae, Sorghum halepense, Sokman nigrum, Chenopodium album and Cynotkm dactylon. The species, which were detected in the sample areas, were pointed out as a chart with individual numbers. The other species which competition with cotton are unimportant, but were encountered in cotton fields, were given as a fist in the thesis.