Ege Üniversitesi kampüsündeki kuş türlerinin biyolojileri hakkında araştırmalar
The Studies about the biology of bird species at the campus of Ege University
  1. Tez No: 114108
  2. Yazar: MELEHAT KUZUN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET SIKI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: E. Ü. Kampusu, Kuşlar, Üreme Biyolojisi, Koruma, İzmir, Türkiye
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
V ÖZET EGE ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNDEKİ KUŞ TÜRLERİNİN BİYOLOJİLERİ HAKKINDA ARAŞTIRMALAR KURUN, Melehat Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mehmet SIKI Şubat, 2001 E. Ü. Kampüsünde 2000 yılı süresince sürdürülen gözlemler sonucunda 46 tür tespit edilmiş ve 10 türün üreme biyolojileri ile ilgili araştırmalar yapılmıştır. Gözlenen kuş türleri 9 Ordo'ya ve 21 Familya'ya dahildir. Araştırmalar sırasında üreme biyolojileri de incelenen 10 türün kuluçkaya yattığı ağaç türleri, yuva yapımında kullandıkları malzemeler, bazı yuvaların yuva ağız genişliği ve derinlikleri ile Kestane Kargası (Garrulus glandarius) 'un Serçe, Karatavuk ve Kumru yavruları ile beslendikleri tespit edilmiştir. Kampüste gözlenen kuş türü ve kuluçkaya yatan türlerin arttırılması kampüsteki mevcut bitki örtüsünün korunması, bundan sonraki yapılaşmaya izin verilmemesi ve yaşlı ağaçların korunmasıyla mümkün olabilir.
Özet (Çeviri)
VI ABSTRACT THE STUDIES ABOUT THE BIOLOGY OF BIRD SPECIES AT THE CAMPUS OF EGE UNIVERSITY KURUN, Melehat M. SC in Biology Supervizor: Doç. Dr. Mehmet SIKI Şubat 2001, As the result of the observations continued throughout 2000 in E.Ü. campus, 46 species have been determined and only the researches related to the reproduction biology of 10 species have been carried out. The bird species observed are included in 9 ordo and 21 families. During investigations, those 10 species kinds of trees that they brood, the materials which they use in making their nests, the length and debth of some nests have been determined and it has been determined that Garrulus glandarius is nourished with sparrow, dove, blackbird. These 10 species' biology of reproduction is also examined in the course of our study. The bird species observed at the campus and the increasing of species brooded, protecting in the campus, can only be possible by not permitting the following probable constructions and the protecting of the old trees. KeyWords: The E.Ü. campus, birds, breeding biology, conservation, İzmir, Türkiye.