The Effect of high temperature on the strength characteristics of silica fume incorporated mortar and cement paste prisms
Yüksek sıcaklığın silis dumanı içeren çimento harcı ve hamurunun, basınç ve eğilme dayanımına olan etkileri
- Tez No: 114125
- Danışmanlar: DOÇ. DR. KAMBİZ RAMYAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Basınç dayanımı, eğilme dayanımı, harç, çimento hamuru, silis dumanı, yüksek sıcaklık, Compressive strength, flexural strength, mortar, cement paste, silica fume, high temperature
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 107
Özet
ÖZET YÜKSEK SICAKLIĞIN SİLİS DUMANI İÇEREN ÇİMENTO HARCI VE HAMURUNUN, BASINÇ VE EĞİLME DAYANIMINA OLAN ETKİLERİ HALİT,Rahil Yüksek Lisans Tezi, inşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Kambiz RAMYAR Temmuz 2001, 94 sayfa Bu araştırmada yüksek sıcaklığın silis dumanı içeren çimento harcı ve hamurunun, basınç ve eğilme dayanımına olan etkileri incelenmiştir. Bu amaçla çimento yerine, çimento ağırlığının 0, 5 ve %10 mertebesinde silis duman ikame edilen numunelerin, basınç ve eğilme dayanımları 20, 300 ve 600°C'de ölçülmüştür. Silis dumanın çimento hamura ve harcı dayanımına yüksek sıcaklıklarda kayda değer zararlı bir etkisi olmadığı gözlemlenmiştir.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT THE EFFECT OF HIGH TEMPERATURE ON THE STRENGTH CHARACTERISTICS OF SILICA FUME INCORPORATED MORTAR AND CEMENT PASTE PRISMS HALÎT,Rahil MSc in Civil Eng. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Kambiz RAMYAR July 2001, 94 pages In this thesis, ''the effect of high temperature on the strength characteristics of silica fume incorporated mortar and cement paste prisms" has been studied. For this purpose the compressive and flexural strengths of the materials containing 0, 5 and 10% substituted for cement, were recorded before and after exposure to elevated temperatures of 300 and 600°C as well as an ordinary temperature of 20°C. It was observed that silica fume incorporated paste and mortar systems has no potential effect in the face of fire hazards.