Mikrovolt yükseltici tasarımı ve yapımı
Design and implementation of a microvolt amplifier
- Tez No: 114354
- Danışmanlar: PROF.DR. ATA SELÇUK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: DTA, microvoltmeter, amplifier, differential amplifier
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ MIKROVOLT YÜKSELTİCİ TASARIM VE YAPIMI Mustafo AYDIN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Eğitimi Anabilim Dalı 2001, Sayfa :79 Bu tez çalışmasında Diferansiyel Termal Analiz (DTA) cihazının esas parçası olan Diferansiyel Amplifikatör dizayn edilmiş ve çalıştırılmıştır. Bu amplifikatör Diferansiyel Termal Analiz cihazlarının oluşumunda gerekli bir elemandır. Özelliği numune ile standart arasında sıcaklığın lineer artımı sırasında oluşacak sıcaklık farklarına karşılık gelen voltajı yükselterek okunacak bir seviyeye getirmesidir. Yaklaşık 95 ila 20000 kat değerleri aralığında yükseltme elde edilebilmektedir. Anahtar Kelimeler. DTA, mikrovoltmetre, amplifikatör, diferansiyel amplifikatör
Özet (Çeviri)
m SUMMARY MASTER THESIS DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A MICROVOLT AMPLIFIER Mustafa AYDIN Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Electrical Training 2001, Page ;79 In this study a microvolt amplifier that is the main component of a Differential Thermal Analysis instrument is designed and implementation. The aim of this instrument is to obtain the voltage differences between the standart and the sample cells during the lineer heating rate. The amplification factor in the range of 95-20000 can be obtained.