Log-linear model analizinin SAS paket programında organ bağışı ile ilgili uygulaması
The Application of log-linear model analysis for organ donation in SAS programme
- Tez No: 114466
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HÜLYA ŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İstatistik, Statistics
- Anahtar Kelimeler: Log-linear modeller, Kategorik veri analizi, Organ Bağışı, SAS, Log-linear models, Categorical data analysis, Organ donation, SAS. n
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
ÖZET Bu çalışmada öncelikle kategorik verilerin analizinde kullanılan log-linear modeller ele alınmıştır. Kategorik veri analizinin ve ayrıntılı olarak log-linear modellerin teorik yapısı incelenmiştir. İkinci bölümde ileri tekniklerle donatılmış olan SAS bilgisayar paket programında veri analizinin nasıl olacağı hakkında genel bir bilgi verilmiştir. Uygulama bölümünde Eskişehir halkının organ bağışı hakkındaki tutumlarını araştırmak amacıyla anket düzenlenerek veriler derlenmiştir. İzleyen kesimlerde SAS paket programında söz konusu veriler analiz edilerek sonuçlara ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this study, firstly log-linear models which used in analysis of categorical data have been introduced. Categorical data analysis and the details of log-linear models have been examined therotically. In the second section general information has been given about how the data are analyzed by using S AS programme. In the application section the data has been collected for examining the ideas of people living in Eskişehir about the organ donation by a questionnaire. In the other sections, the data has been analysed by S AS and some results have been obtained.