An Automed support tool for situation map operations
Durum haritası işlemleri için otomasyon destek uygulaması
  1. Tez No: 114669
  2. Yazar: ENDER GÜNER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ONUR DEMİRÖRS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Askeri Harekat Planı, Harekat Takibi, Sayısal Askeri Veri, Askeri Bilgi Sistemleri, Sayısal Topografık Destek Sistemleri, Coğrafik Bilgi Sistemleri, Muharebe Sahası Bilgi Sistemleri, Takip Sistemleri, Military Operations Plan, Maneuver Tracking, Digital Military Data, Military Information Systems, Digital Topographic Support Systems, Geographic Information Systems, Combat Terrain Information Systems, Tracking Systems. IV
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
oz DURUM HARİTASI İŞLEMLERİ İÇİN OTOMASYON DESTEK UYGULAMASI Güner, Ender Yüksek Lisans, Bilgi Sistemleri Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Onur Demirörs Temmuz 2001, 120 sayfa Bu çalışma, harekat planlarının hazırlanması ve harekatın takibi süreçlerini Sayısal Topografık Destek Sistemleri kapsamında incelemiştir. Harekatın gidişatı ve harekat planlarının sayısallaştırılmasının etkileri ortaya konarak, Muharebe Sahası Bilgi Sistemleri, ve Coğrafik Bilgi Sistemleri askeri açıdan tartışılmıştır. Bunun yanısıra, bu çalışma, Türk ordusu ve yabancı ordular tarafından kullanılan benzer bilgi sistemlerini araştırmış ve karşılaştırmıştır. Aynı zamanda, bu çalışma, Sayısal Topografık Destek ve Küresel Konumlama Sistemlerini, Muharebe Sahası ve Coğrafik Bilgi Sistemlerini kapsayan bir yazılım ürününün gereksinim tespiti, dizayn ve uygulama safhalarını incelemiştir. Bu çalışma, harekatın gerçek zamanlı takibinin harekatın gidişatına olan etkilerini bir uygulamayla ortaya koymaya çalışmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN AUTOMATED SUPPORT TOOL FOR SITUATION MAP OPERATIONS Güner, Ender M.S., Department of Information Systems Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Onur Demirörs June 2001, 120 pages This thesis analyzes the process of preparing military operation plans and then tracking maneuvers in a Digital Topographic Support Systems context. Combat Terrain Information Systems and Geographic Information Systems will be discussed within a military perspective by identifying the impacts of digitizing military plans and maneuvers. In addition, this thesis includes a survey and comparison of such systems used by other nation armies and the ones in Turkish Armed Forces. This thesis includes the requirements, design, and implementation phases of a software application involving Digital Topographic Support Systems, Global Positioning Systems, Combat Terrain and Geographic Information Systems. This thesis brings up the effects of tracking maneuvers to operation in real time basis with this application.