Intermediate: An integration tool for measurement data collection
Ölçüm verisi toplama için bir bütünleştirme aracı
- Tez No: 114671
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ONUR DEMİRÖRS
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: yazılım ölçütü, yazılım ölçümü, Amaç-Soru-Ölçüt (GQM) Yöntemi, kalite modelleri, yazılım ölçüm araçları. iv, software metric, software measurement, Goal Question Metric (GQM) Methodology, quality models, software measurement tools in
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Enformatik Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 49
Özet
oz ÖLÇÜM VERİSİ TOPLAMA İÇİN BİR BÜTÜNLEŞTİRME ARACI Şengül, Elif Sevil Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Onur Demirörs Kasım 2001, 125 Sayfa Yazılım projelerindeki farklı takımlar farklı ölçüm araçları kullanırlar ve farklı ölçütler toplarlar. Bu yüzden bir projedeki tüm metriklere tek bir araçtan ulaşılamamaktadır ve projeye yeni metrikler kolaylıkla tanımlanamamaktadır. Bu tezde, farklı ölçüm araçlarını bütünleştirmek ve yeni metrikler tanımlamayı sağlamak için gerekli altyapıyı sağlayacak bir araç geliştirilmiştir. Bu aracın geçerliliğini sınamak için, özel bir yazılım şirketindeki farklı takımlar açısından Amaç-Soru-Ölçüt (GQM) yöntemi kullanılarak yazılım metrikleri tanımlanmıştır. Geliştirilen araç bu tanımlanan metrikler içerisinden seçilen bir küme ile sulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INTERMEDIATE: AN INTEGRATION TOOL FOR MEASUREMENT DATA COLLECTION Şengül, Elif Sevil M.S., Department of Information Systems Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Onur Demirörs November 2001, 125 Pages Different teams in a software project use different measurement tools and collect different metrics. As a result, related metrics about a project cannot be produced together and new metrics cannot be integrated to the project easily. In this study, a tool is developed to integrate different measurement data and to provide necessary infrastructure to define new metrics. To validate the functionality of the tool, metrics are defined from different team's viewpoints for a private software development company by using Goal Question Metric (GQM) Methodology and the developed tool is used to integrate the defined metrics.