Automating function point analysis in object oriented analysis and design
İşlev puanı çözümleme yönteminin nesne tabanlı çözümleme ve tasarım yönteminde otomasyonu
  1. Tez No: 114676
  2. Yazar: TÜRKER ÖZDAMAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ONUR DEMİRÖRS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: İşlev Puanı Çözümlemesi, MK II FPA, Otomasyon, OOA/D, UML, Rational Rose iv, FPA, MK II FPA, Automation, OOA/D, UML, Rational Rose m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
oz İŞLEV PUANI ÇÖZÜMLEME YÖNTEMİNİN NESNE TABANLI ÇÖZÜMLEME VE TASARIM YÖNTEMİNDE OTOMASYONU Özdamar, Türker Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Bölümü Tez Yöneticisi: Doç.Dr. Onur DEMİRÖRS Aralık 2001, 97 sayfa Nesneye dayalı çözümleme ve tasarım platformu içinde, daha verimli yazılım boyut belirlemeleri için bir otomasyon yöntemi sunulmaktadır. İşlev Puanlarını belirlemede MK II FPA yöntemi kullanılmıştır. Nesneye dayalı çözümleme ve tasarım sürecinin ifade edilmesi için UML yöntemi ve gösterimi uygulanmıştır. Ayrıca, MK II FPA Analizinin geliştirilen yöntemi kullanarak yapılmasını sağlayan ve Rational firmasının Rose Yazılımı ile hazırlanmış modellerin otomatik olarak kullanılabilmesini sağlayan bir yazılım geliştirilmiştir. Örnek projelerin otomatik olarak bulunan çözümleme sonuçları elle hesaplama ile elde edilen sonuçlarla karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AUTOMATING FUNCTION POINT ANALYSIS IN OBJECT ORIENTED ANALYSIS AND DESIGN Özdamar, Türker MSc, Department of Information Systems Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Onur DEMÎRÖRS December 2001, 97 pages An automation method for OOA/D (Object Oriented Analysis and Design) for efficient determination software size is presented. MK II FPA (Mark II Function Point Analysis) method is used to determine FP's (Function Points). UML (Unified Modeling Language) notation is used to represent OOA/D. A tool is developed for MK II FPA analysis using the method provided and to automatically use models prepared with Rational' s Rose Software. The Analysis results of the tool are compared with the manual function point analysis results on sample applications.