Kurumsal uygulamalar için bilgisayarlarda erişim denetimi
  1. Tez No: 114677
  2. Yazar: HASAN AKMEHMET
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. İBRAHİM BÜLBÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: directory server, directory access protocol, authenticate
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 47
Özet
KURUMSAL UYGULAMALAR İÇİN BİLGİSAYARLARDA ERİŞİM DENETİMİ (Yüksek Lisans Tezi) Hasan AKMEHMET GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Temmuz 2001 ÖZET Çok kullanıcılı bilgisayar sistemlerinde kullanıcıların uygulamalara kendilerini tanıtmaları için genellikle değişik şifreler kullanmaları gerekmektedir. Çok sayıda şifre hem kullanıcı hemde sistem yöneticisi için bir probleme neden olmaktadır. Bu problemlerin çözümü, kullanıcılara tek bir şifre kullandırmak yolu ile sisteme girişlerinin sağlanması şeklindedir. Geliştirilen bu sistemde dizin sunucuda saklanan kullanıcı erişim bilgileri kullanıcının istenilen uygulamaya erişim yetkisinin olup olmadığını belirlemektedir. Bu çalışmada geliştirilen program dizin sunucudaki erişim yetkilerini tarama işlemini gerçekleştirir. Bilim Kodu: 500.10.14 Anahtar Kelimeler : dizin sunucu, dizin erişim protokolü. Sayfa adedi : 47 Tez Yöneticisi : Yrd. Doç.Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL
Özet (Çeviri)
11 ACCESS CONTROL ON COMPUTERS FOR ORGANIZATIONAL APPLICATIONS (M.Sc. Thesis) Hasan AKMEHMET GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY July 2001 ABSTRACT Users are commonly required to use separate password to authenticate themselves to the applications of the multi-user environment. Multiple passwords cause lots of problems for both users and system administrators. The solution of these problems is to make use of a single password to access system resoures. With this developed prgram the user access information stored at the directoiy server determines whether a user has an access authority to the required resources by making use of the search operation. Science Code: 500.10.14