Software process improvement initiation approaches: A case study in an immature organization
Yazılım süreç iyileştirmeye başlama yaklaşımları: Düşük süreç yetenek düzeyli organizasyonda durum çalışması
  1. Tez No: 114783
  2. Yazar: SELÇUK GÜCEĞLİOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ONUR DEMİRÖRS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yazılım Süreç İyileştirme, Kalite Maliyeti, Yazılım Kalite Maliyeti, Süreç Değerlendirme, Düşük Kalite Göstergeleri IV, Software Process Improvement, Cost of Quality, Cost of Software Quality, Process Assessment, Poor Quality Indicator m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
ÖZ YAZILIM SÜREÇ İYİLEŞTİRMEYE BAŞLAMA YAKLAŞIMLARI: DÜŞÜK SÜREÇ YETENEK DÜZEYLİ ORGANİZASYONDA DURUM ÇALIŞMASI Güceğlioğlu, A.Selçuk Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Onur Demirörs Ocak 2001, 120 sayfa Bu tezde, yazılım süreç iyileştirmeye başlamakta kullanılan yaklaşımların, düşük süreç yetenek düzeyli organizasyonlarda uygulanabilirliği incelenmiştir. Geleneksel yaklaşımlardan referans model esaslı süreç değerlendirme ve yazılım kalite maliyeti yaklaşımları, düşük süreç yetenek düzeyli bir organizasyonda uygulanarak karşılaşılan zorluklar ve kullanılabilirlikleri belirlenmiştir. Karşılaşılan zorlukların üstesinden gelebilmek ve bu yaklaşımların uygulanabilirliğini artırmak için yeni bir model, Düşük Kalite Göstergeleri Modeli geliştirilmiştir. Yeni modelin uygulanabilirliğini gözlemlemek ve düşük kalite göstergelerini düşük süreç yetenek düzeyli bir organizasyonda araştırmak için bir durum çalışması tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOFTWARE PROCESS IMPROVEMENT INITIATION APPROACHES: A CASE STUDY IN AN IMMATURE ORGANIZATION Güceğlioğlu, A.Selçuk M.S., Department of Information Systems Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Onur Demirörs January 2001, 120 pages In this thesis, applicability of software process improvement (SPI) initiation approaches in immature organizations are studied. Conventional approaches including reference model based software process assessment and cost of software quality model (CoSQ) are applied in an immature software organization to determine their difficulties and usability. In order to overcome difficulties and increase applicability of these approaches a new model; Poor Quality Indicator Model is developed. A case study is designed and implemented to observe applicability of the new model and investigate poor quality indicators for an immature software organization.