Designing and implementing of an intranet-based library management information system for the Turkish Army School
Kara Harp Okulu için intranet tabanlı kütüphane yönetim bilgi sistemi dizaynı ve uygulanması
  1. Tez No: 114784
  2. Yazar: GÖKHAN PEKER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SONER YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgi ve Belge Yönetimi, Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Information and Records Management, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: KütüphaneYönetim Bilgi Sistemi, Kara Harp Okulu. iv, Library Management Information System, Turkish Army School. m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 155
Özet
KARA HARP OKULU İÇİN INTRANET TABANLI KÜTÜPHANE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ DİZAYNI VE UYGULANMASI Peker, Gökhan Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Programı Tez Yöneticisi: Yrd.Dbç.Dr. Soner Yıldırım Eylül 2001, 143 sayfa Bu tez Kara Harp Okulu kütüphane yönetim bilgi sistemi geliştirilmesini anlatır. Kara Harp Okulu kütüphanesi sistemi bir kişi tarafından yönetilmekteydi. Bu durum staffların ve üyelerin gereğinden fazla zamanlarını almaktaydı. Çalışma alanı olarak bu tez ile yeni bir WEB tabanlı çok.kullanıcılı bir program geliştirildi ve şu an test edilmektedir. Bu çalışma esnasında aşağıdaki adımlar gerçekleştirilmiştir.. Kullanıcı ve sistem ihtiyaçları belirlenmiştir.. Ürün dizayn edilmiştir.. Bir WEB tabanlı kütüphane yönetim bilgi sistemi geliştirilmesi. Geliştirilen kütüphane bilgi sisteminin uygulanması ve test edilmesi.. Dokümantasyon Bu çalışmada.yazılım geliştirilirken aşağıdaki tool'lar kullanılmıştır.. PHP; Dinamik WEB dili,. Apache; WEB server,. MySQL; Veri tabanı yönetim sistemi. Sonuç olarak, dizayn edilen ve geliştirilen yeni sistem Kara Harp Okulun daki staffların daha verimli çalışmalarını.zamandan tasarruf etmelerini sağlayacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGNING AND IMPLEMENTING OF AN INTRANET.BASED LIBRARY MANAGEMENT INFORMATION SYSTEM FOR THE TURKISH ARMY SCHOOL Peker, Gökhan M.S., Information Systems Program Supervisor: Asst. prof. Soner Yıldırım September 2001, 143 pages This thesis addresses the design of a new library management system for the Turkish Army School (TAS). Turkish Army School Library has been managed and operated by a single user, stand-alone automation system, which caused managers, operators and members to waste more time than needed and perform library services in efficiently. A new web based multi-user (client/server) application was developed as a replacement for TASL's out dated system, and this forms the study area for this thesis. The following steps were accomplished during this work;. User and system requirements assessments. System design (hardware, software). Development of a WEB based LMİS application. Implementation, test and evaluation of the developed application LMIS. Documentation. The software development tools used during the study are as follows;. PHP, a dynamic web development language. Apache web server. MySQL, database management system. As a result, the designed and developed new system, currently being tested, is expected to save time and improve the efficiency of the TASL staff.