Efficient and robust real-time video transmission over internet
İnternet üzerinden gerçek zamanlı videonun verimli ve güvenilir olarak aktarımı
  1. Tez No: 114985
  2. Yazar: HAYRETTİN GENEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEŞE YALABIK, DR. MURAT ERTEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Gerçek zamanlı video aktanım, video kodlama, gerçek zamanlı aktarım protokolleri, servis kalite kontrolü, hata kontrolü, paketleme iv, Real time video transmission, video coding, quality of service control, real time protocols, error control, packetization 111
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
oz INTERNET ÜZERİNDEN GERÇEK ZAMANLI VİDEONUN VERİMLİ VE GÜVENİLİR OLARAK AKTARIMI Genel, Hayrettin Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Neşe Yalabık Ortak Tez Yöneticisi: Dr. Murat Erten Eylül 2001, 100 sayfa İnternet üzerinden gerçek zamanlı video aktarımında kolaylıkla üstesinden gelinmesi mümkün görünmeyen sorunlarla karşılaşılmaktadır. Gerçek zamanlı video trafiği düzensiz olup, aktarım sırasındaki gecikmelere karşı hassastır ve çok fazla veri yolu genişliği ihtiyacı vardır. Bu gereksinimler mevcut İnternet yapısının özellikleriyle çelişmektedir. Bu tezde konunun çeşitli yönleri ele alınmakta ve gelişmekte olan standartları ve önerilen teknikleri kullanarak servis kalitesi garantileri sağlamayan İnternet üzerinden kabul edilebilir video görüntü kalitesi sunan verimli ve güvenilir gerçek zamanlı video aktarımı sisteminin geliştirildiği bir çalışma ortaya konmaktadır. Bu çalışmada amaç, video kodlama (H.263+) ve gerçek zamanlı aktarım protokolleri (RTP/RTCP) konulan ile gerçek zamanlı dijital videonun verimli ve güvenilir aktarılmasını sağlayan tekniklerin araştırılmasıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EFFICIENT AND ROBUST REAL-TIME VIDEO TRANSMISSION OVER INTERNET Genel, Hayrettin M. Sc, Department of Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Neşe Yalabık Co-Supervisor: Dr. Murat Erten September 2001, 100 pages Real-time digital video transmission over Internet is a challenging problem. Real time video traffic is bursty, cannot tolerate delays in delivery and requires a lot of bandwidth, which contrast with the characteristics of current Internet. In this thesis, we address the various aspects of the problem and present a work that makes use of the emerging standards and proposed techniques in order to implement an efficient and robust real-time video transmission framework providing adequate video presentation quality over the best effort Internet offering no quality of service guarantees. Our main goal is to investigate video coding (H.263+), network transport protocols needed for real-time delivery (RTP/RTCP), and techniques for application level QoS control in order to implement an efficient and robust real time video transmission system over best effort Internet service.