Fault diagnostics in distribution systems
Dağıtım sistemlerinde arıza tesbiti
  1. Tez No: 115005
  2. Yazar: ÖZGÜR COŞAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN SEVAİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Arıza Tespiti, Petri Ağlan, Kural Tabanlı Sistemler MATLAB, SİMULİNK iv, Fault Diagnosis, Petri nets, Rule Based Systems, MATLAB, Simulink m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
öz DAĞITIM SİSTEMLERİNDE ARIZA TESPİTİ Coşar, Özgür Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Osman Sevaioğlu Aralık 2001, 70 sayfa Bu tez elektrik güç dağıtımı sistemlerindeki arıza tespiti için biri Petri Ağları'na dayanan iki kural tabanlı sistem önermektedir. Elektrik güç dağıtım ağının modellenmesi için MATLAB yazılım paketi, Simulink ile birlikte, kullanılmıştır. Önerilen sistem ile koruma cihazlarının hatalı çalışmalarını tespit etmek olanaklıdır. Önerilen sistemlerin karşılaştırması son bölümde verilmiştir. Arıza tespitinde kullanılan diğer yöntemler de verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FAULT DIAGNOSTICS IN DISTRIBUTION SYSTEMS Coşar, Özgür Ms., The Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Prof. Dr. Osman Sevaioğlu December 2001, 70 pages This thesis proposes two rule based systems, one of which is based on Petri nets, for fault diagnosis in electric power distribution systems. MATLAB software package with Simulink is used for modeling electrical power distribution network. It is possible to detect false operations of protective devices with the proposed system. A comparison of the proposed systems is given at the end. Methods used in fault diagnosis are also examined.