Fault lacation identification in distribution systems utilizing PLC
Dağıtım sisteminde PLC kullanarak arızalı bölgenin bulunması
  1. Tez No: 38639
  2. Yazar: NESİMİ ABAT
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. NEVZAT ÖZAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Arıza Bölgesinin Tesbiti, Arıza Bölgesi Tesbitleyicisi, Dağıtım Sistemi, Arıza Akım Rölesi, Fault Location Identification, Fault Location Identifier, Power Line Carrier, Distribution System, Fault Current Relay
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
oz dağıtım sisteminde plc kullanılarak arizali bölgenin bulunmasi ABAT, Nesirai Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Nevzat ÖZAY Ocak, 1995, 87 Sayfa Elektrik dağıtım müesseselerinin, müşterilerine yüksek kaliteli servis sağlama sorumluluğu vardır. Servis kalitesinin teknik yönlerinden biriside, enerjinin kesintisiz olarak verilmesidir. Türkiye'deki enerji dağıtım sisteminde fiderler radyal olarak çalıştırıldığı için arızalar enerji kesintilerinin önemli bir sebebi olmaktadır. Arızaların etkisini minimum yapabilmek için arızalı bölgenin bulunması ve izole edilmesi mümkün olan en kısa zamanda gerçekleştirilmelidir. Şu anda kullanılan alışılagelmiş metodlarla, bu işlem yarım ile iki saat arasında sürmektedir. Bu tez çalışmasında, arıza yerinin uzaktan tesbit edilmesi için bir metod önerildi ve bu metodu gerçekleştirecek bir sistem geliştirildi. Sistemin var olan öderlere uygulanmasının, ekonomik olarak uygun olabilmesi için, haberleşme sistemi olarak Power Line Carrier (PLC) seçildi. Güçlü ve gelişime açık bir sistem oluşturabilmek için sistemdeki cihazlar mikrodenetleyici tabanlı olarak tasarlandı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FAULT LOCATION IDENTMCATION IN DISTRIBUTION SYSTEMS UTILIZING PLC ABAT, Nesirai M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Nevzat ÖZAY January, 1995, 87 pages Electric power utilities are responsible for provision of a high quality service to their customers. Continuity of supply is one of the technical aspect to be considered, related to the quality of service. Since in Turkish energy distribution system, feeders are operated radialy, faults become an important cause of service interruptions. To minimize effect of the faults, the location of the fault must be found and isolated as fast as possible. With the conventional methods, operations required for such an attempt may take between 0.5 to 2 hours. In this thesis a remote fault location identification method is proposed and a system performing this scheme is developed. To make the system economically feasible for existing feeders Power Line Carrier (PLC) is chosen as communication medium. Design of devices in the system is based on microcontroller technology to create a powerful and expendable system.