Classical dynamics of 1-dimensional extended objects
Bir boyutlu uzatılmış cisimlerin dinamiği
  1. Tez No: 116115
  2. Yazar: CEM YÜCE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TEKİN DERELİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Frenet-Serret denklemleri, Lagrange dinamiği, Bir eğrinin eğrilikleri iv, PYenet-Serret equations, Lagrange dynamics, Curvatures of a curve in
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
öz Bill BOYUTLU UZATILMIŞ CİSİMLERİN KLASİK DİNAMİĞİ Yüce, Cem Yüksek Lisans, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Tekin Dereli Ocak 2002, 98 sayfa. Bu çalışmada, noktasal bir parçacığın hareketi 4-boyutlu Minkowski uzayza manına gömülmüş yörüngesinin Frenet-Serret eğriliklerine bağımlı bir eylem fonksiyoneli ile tanımlanmıştır. Örnek olarak L~--- sabit -\ k\ Lagrange fonksiy onu alınmıştır. Bu Lagrange fonksiyonu için Euler- Lagrange denklemleri bu lunmuş ve boyutsuz bir relativistik parçacığın hareket denklemleri çözülmüştür. Tüm Frenet-Serret eğriliklerine bağlı genel bir Lagrange fonksiyonu için Euler- Lagrange denklemleri çıkarılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CLASSICAL DYNAMICS OF 1-DIMENSIONAL EXTENDED OBJECTS Yüce, Cem M.Sc, Department of Physics Supervisor: Prof. Dr. Tekin Dereli January 2002, 98 pages. The motion of a point particle described by an action that is a functional of the PYenet-Serret. curvatures associated with the embedding of its worldline in Minkowski spaeetime is studied. As an example, a specific Lagrangian I. constant [ kj is considered. The corresponding Eulcr-Lagrange equations are (bund and the equations of motion of the relativistic dimensionless particle are solved. The Eulcr-Lagrange equations derived from a general Lagrangian depends on all Frenet-Serrct curvatures are given. ta1