Physical planning issue in Cappadocia: A case study on Ihlara
Kapadokya fiziki planlama sorunları: Ihlara örneği
  1. Tez No: 116114
  2. Yazar: Z. BERNA ALANYALI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEVGİ AKTÜRE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: Koruma planı, Ihlara kasabası, Kapadokya bölgesi, kentsel sit alanı, koruma planlarının sorunları, kentsel koruma planı, koruma strateji planı. vı, Conservation planning, the town of Ihlara, the Cappadocia region, problems of conservation planning, urban site area, conservation planning, conservation strategy plan IV
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 151
Özet
Öz KAPADOKYA'DA FİZİKİ PLANLAMA SORUNLARI: IHLARA ÖRNEĞİ ALANYALI, Z.Berna Yüksek Lisans Tezi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Sevgi Aktüre Aralık 2001, 143 sayfa Tez kapsamında Kapadokya bölgesinin fiziksel planlama sorunları incelenmiştir. Bu çalışma bölgesel ölçek ve yerleşme ölçeği olmak üzere iki aşamada ele alınmış yapılan analizler, değerlendirmeler ve çözüm önerileri bu doğultuda gerçekleştirilmiştir. Türkiye'de koruma planlarıyla ilgili problemlerin temelde fiziksel planlama sürecindeki aksaklıklardan kaynaklandığı görüşü bu çalışmanıntemel varsayımıdır. Bu görüş ışığında, Ihlara kasabası örnrk çalışma alanı olarak seçilmiş, yapılan analizler sonucunda yerleşmenin planlamaya ilişkin problemleri saptanarak alternatif çözüm önerileri sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PHYSICAL PLANNING ISSUE DSf CAPPADOCIA: A CASE STUDY ON IHLARA ALANYALI, Z. Berna M.S., Department of City and Regional Planning Supervisor: Prof. Dr. Sevgi Aktüre December 2001, 143 pages In the context of this thesis, the problems related to physical planning in the Cappadocia Region are considered. This study is examined in two stages as regional-scale and town-scale. The analyses, evaluations and solution alternatives are evaluated in these aspects. inThe major hypothesis of this study is that in Turkey the problems related to conservation planning actually derives from the defects of the physical planning. In this aspect the town of Ihlara is selected as the subject of the case study. Through the analysis, the problems of the town related to planning are stated and alternative solutions are proposed.