Polarization based automatic target classification
Polarizasyon temelli otomatik hedef tanıyıcı
  1. Tez No: 116137
  2. Yazar: YAKUP BÖREKCİOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT YILDIRIM, PROF. DR. METE SEVERCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Polarizasyon, Kızıl ötesi, Otomatik Hedef Tanıma, Termal Görüntüleme IV, Polarization, Infrared, Target Classification, thermal imaging. Ill
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
oz polarizasyon temelli otomatik hedef tanıyıcı Börekcioğlu, Yakup Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nevzat Yıldırım Yardımcı Danışman: Prof. Dr. Mete Severcan Aralık 2001, 97 sayfa Bu tezde, kızıl ötesi polarizasyon ve insan yapımı metal hedefler ile deniz hedefleri incelenmiş ve tanımlanmıştır. Işık polarizasyonunu için Stokes, Jones ve Mueller denklemleri türetilmiş, gerçek hayatta uygulanabilirlikleri tartışılmıştır. Polarizasyon ölçümleri ırak-kızılötesi harici polarizatör ve termal görüntüleme sistemleri kullanılarak yapılmıştır. Bina içi insan yapımı laboratuvar hedefleri, sis bombası arkasındaki hedefler ve tekne hedefleri için polarizasyon ölçüm verileri toplanmıştır. Yansıma polarizasyonu etkileri ile polarizatör açılan gözlenmiş ve ölçülmüştür. Son adımda elde edilen hedef görüntüleri büyüklük yöntemi ve yapay sinir ağlan algoritmasıyla tanımlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT POLARIZATION BASED AUTOMATIC TARGET CLASSIFICATION Börekcioglu, Yakup M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Nevzat Yıldırım Co-Supervisor: Prof. Dr. Mete Severcan December 2001, 97 pages In this thesis, infrared polarization of man-made metal and sea images are analyzed and classified. Stokes, Jones and Mueller equations for light polarization are derived and their applicability to real life is discussed. Polarization measurements are made by using external far-infrared polarizer and thermal imaging sytems. Polarization measurements data are collected for indoor man-made laboratory targets and outdoor targets under fog bomb and ship images. The reflective polarization effect and the effect of polarizer orientations are observed and measured. In the final step, the grabbed target images are classified by size and by neural network algorithm.