Fairness in differentiated services architecture
Farklılaştırılmış hizmetler mimarisi'nde adil kullanım
  1. Tez No: 116139
  2. Yazar: ERHAN ASIM ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CÜNEYT BAZLAMAÇCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Hizmet Kalitesi, İP Ağlan, Farklılaştırılmış Hizmetler Mimarisi, Adil Kullanım, FRED, FMRED, Oran Uyarlanır Şekillendirici. vı, Quality of Service (QoS), IP Networks, Differentiated Services (Diffserv) Architecture, Fairness, FRED, FMRED, Rate Adaptive Shaper. IV
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
oz FARKLILAŞTIRILMIŞ HİZMETLER MTMARISI'NDE ADİL KULLANIM Öztürk, Erhan Asım Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Cüneyt F. Bazlamaçcı Aralık 2001, 67 Sayfa İP ağlarında hizmet kalitesi için önerilmiş olan Farklılaştırılmış Hizmetler Mimarisi, son zamanlarda, araştırmacıların fazlasıyla ilgisini çekmektedir. 'Güvenilebilir Gönderme' bu sınıftaki trafiğe ortalama ağ trafiği koşullarında en iyi çabadan daha iyi hizmet kalitesi sağlamaktadır. Gerekli hoplama davranışını gerçekleştirmek için değişik mekanizmalar önerilmiştir. Bu çalışmada, bu mekanizmalar ayrıntılı olarak gözden geçirilmekte ve bu konuda bir literatür çalışması verilmektedir. Daha sonra adil kullanım hakkında, yani Farklılaştırılmış Hizmetler Mimarisi'nin güvenilebilir ve en iyi çaba trafik sınıfları için davranışını, tepkili ve tepkisiz trafik karışımları durumunda ve FRED adlı bir aktif kuyruk yönetim düzeninin var olduğu ve olmadığı durumlarda inceleyen bir benzetimçalışması sunulmaktadır. Bu çalışma aynı zamanda oran uyarlanır trafik şekillendiricisi kulanımının adil kullanım üzerine olan etkilerini de araştırmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FAIRNESS IN DIFFERENTIATED SERVICES ARCHITECTURE Öztürk, Erhan Asım M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Cüneyt F. Bazlamaçcı December 2001, 67 pages Recently much attention has been given to the Differentiated Services (Diffserv) Architecture, which is proposed to offer quality of service (QoS) in IP networks. Assured Forwarding (AF) provides a better quality service than best effort under moderate conditions to traffic within the assured class. Various mechanisms have been proposed to implement the necessary per hop behavior. In this work, these mechanisms are reviewed in detail and a literature survey is given. Then a simulation study about fairness is presented, evaluating the diffserv behavior for the assured and best effort traffic classes in case of responsive and non-responsive traffic mixture with and without an active queue management scheme called FRED. The study also investigates the effect of using a rate adaptive traffic shaper on fairness. m