Applying unified modeling language (UML) to ISO 12207 software life cycle processes
Birleşik modelleme dilinin (UML) ISO 12207 yazılım yaşam döngüsü süreçlerine uygulanması
- Tez No: 116154
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ HİKMET DOĞRU, DOÇ. DR. ELİF DEMİRÖRS
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: UML, ISO 12207, Yazılım Yaşam Döngüsü Süreci, Nesneye Yönelik Çözümleme ve Tasarım. iv, UML, ISO 12207, Software Life Cycle Process, Object Oriented Analysis and Design. m
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
oz BİRLEŞİK MODELLEME DİLİNİN (UML) ISO 12207 YAZILIM YAŞAM DÖNGÜSÜ SÜREÇLERİNE UYGULANMASI Yavaş, Mustafa Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ali Hikmet Doğru Ortak Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Elif Demirörs Kasım 2001, 77 sayfa UML, nesneye yönelik çözümleme ve tasarım amaçlı çeşitli çizenekler önermesine karşılık, yazılım geliştirme yaşam döngüsüne ilişkin kesin bir yöntem sunmaz. Diğer taraftan, ISO 12207 standardı yazılım yaşam döngüsü için yapılması gerekli işleri tanımlamakta, fakat bunların nasıl uygulanacağına dair detaylı bilgi içermemektedir. Bu nedenle, bu standardı uygulamaya çalışan organizasyonlar, bahsi geçen detaylı bilgiyi betimleyen ek rehbere ihtiyaç duyarlar. Bu tez, nesneye yönelik çözümleme ve tasarımın, ISO 12207 standardının yazalım geliştirme bölümündeki gereksinimleri üzerinde uygulanmasına yönelik olarak; UML 'in, yapılacakları betimleyen bir rehber olarak kullanımım gösteren bir yöntem sunar.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT APPLYING UNIFIED MODELING LANGUAGE (UML) TO ISO 12207 SOFTARE LIFE CYCLE PROCESSES Yavaş, Mustafa M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ali Hikmet Doğru Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Elif Demirörs November 2001, 77 pages UML proposes various diagrams for object-oriented analysis and design, but does not define a strong software development life-cycle methodology. On the other hand, ISO 12207 standard defines activities for the software life cycle but does not specify the details of how to represent them. Therefore, organizations applying this standard are in need for additional guidance that specifies those details. This thesis proposes a way to utilize UML as a means of guidance on activities specification and to perform object oriented analysis and design based on ISO 12207 standard software development activities.