Preparation of a conducting flexible material from silane coupling agent and hydroxyl terminated polybutadiene rubber by hydrolysis and condensation
Hidroliz ve yoğunlaşma reaksiyonlarıyla hidroksil sonlu polibütadien ve silan bağlayıcı'dan elastik bir polimer sentezi
- Tez No: 116178
- Danışmanlar: PROF. DR. TEOMAN TİNÇER, PROF. DR. LEVENT KAMİL TOPPARE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: hidroksil sonlu polibütadien (HSPB), silan bağlayıcı (SB), polipirol, mekanik özellikler, İletken kompozit. VI, hydroxyl terminated polybutadiene (HTPB), silane coupling agent (SCA), polypyrrole, mechanical properties, conducting composite. IV
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
oz HİDROLİZ VE YOĞUNLAŞMA REAKSİYONLARIYLA HİDROKSİL SONLU POLİBÜTADİEN VE SİLAN BAĞLAYICFDAN ELASTİK BİR POLİMER SENTEZİ Karataş, Yunus Yüksek Lisans, Kimya Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Teoman Tinçer Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Levent Toppare Eylül 2001, 54 sayfa Hidroksil Sonlu Polibütadien (HTPB) ve Silan Bağlayıcı (SB)'dan elastik bir polimerin sentez ve karakterizasyonu gerçekleştirildi. Bu polimerden kimyasal ve electrokimyasal yöntemlerle hazırlanan iletken polimerlerin mekanik özellikleri incelendi. Kompozitlerin iletkenlik ölçümleri yapıldı. Polipirol kimyasal yöntemle hazırlanan iletken kompozitin mekanik özelliklerini arttırdı. İyot ile dop etmek bu kompozitin iletkenliğini büyük ölçüde değiştirdi. Polipirol ile karşılaştırıldığında, elektrokimyasal yöntemle hazırlanan kompozitin, mekanik özellikleri ve iletkenliğinde önemli bir değişiklik gerçekleşmedi.Kompozitler içerisinde, kimyasal yöntemle hazırlanan kompozit kauçuk kadar esnek olmasına rağmen elektrokimyasal yöntemle elde edilen komposit daha yüksek mekanik özelliğe, iletkenliğe ve esnekliğe sahipti.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PREPARATION OF A CONDUCTING FLEXIBLE MATERIAL FROM SILANE COUPLING AGENT AND HYDROXYL TERMINATED POLYBUTADIENE RUBBER BY HYDROLYSIS AND CONDENSATION Karataş, Yunus M.S., Department of Chemistry Supervisor: Prof. Dr. Teoman Tinçer Co-supervisor: Prof. Dr. Levent Toppare September 2001, 54 pages Synthesis and characterization of a flexible polymer from Silane Coupling Agent (SCA) and Hydroxyl Terminated Polybutadiene (HTPB) was performed. Mechanical properties of chemically and electrochemically prepared conducting composites prepared from the pristine polymer were investigated. Conductivities of the composites were also measured. Polypyrolle enhanced the mechanical properties of the chemically prepared conducting composite. Doping with the iodine greatly changed the conductivity of this composite. The change in mechanical properties and the conductivities of the 111electrochemically prepared composite were not so significant when compared with the electrochemically prepared polypyrrole. Among the composites, chemically prepared composite was highly flexible like rubber. On the other hand electrochemically prepared composite possessed higher tensile strength value, conductivity and elasticity with respect to polypyrrole.