Integrated environmental management plan for Bursa
Bursa İli entegre çevre yönetim planı
  1. Tez No: 116301
  2. Yazar: AFİFE ÜLKÜ KOÇER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. B. FİLİZ DİLEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Şehrin Sürdürülebilirliği, Şehir Yönetimi, Çevresel Yönetim, Hava Yönetimi, Su Yönetimi, Katı Atık Yönetimi, Endüstrileşme ve Şehirleşme IV, Sustainable City, City Management, Environmental Management, Air Management, Water Management, Solid Waste Management, Industrialization, and Urbanization m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 169
Özet
öz BURSA İLİ ENTEGRE ÇEVRE YÖNETİM PLANI Koçer, Afife Ülkü Yüksek Lisans Tezi, Çevre Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. B. Filiz Dilek Aralık 2001, 151 sayfa Bu çalışma ile öncelikli olarak Bursa ilinde sanayileşme ve şehirleşme etkisiyle artan çeşitli kirleticilerin geçmiş 10 yıldaki artış eğilimleri ve bu eğilimlerin su ve hava kalitesine ve toprak kullanımına olan etkileri irdelenmiştir. Daha sonra bu ilk çalışmadan elde edilen verilerden faydalanılarak gelecek 20 yılda oluşması muhtemel kirletici miktarları hesaplanmış ve sağlıklı bir kent yaratmaya yönelik olarak başlatılmış olan çalışmalara destek niteliğinde yürütülmesi gerekli görülen kısa, orta ve uzun vade yönetim modelleri önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INTEGRATED ENVIRONMENTAL MANAGEMENT PLAN FOR BURSA Koçer, Afife Ülkü M.S., Department of Environmental Engineering Supervisor: Prof. Dr. B. Filiz Dilek December 2001, 151 pages This study evaluates the increasing trends of the pollutants and their effects on the environment within the last ten years due to excessive urbanization and industrialization in Bursa City. Based on these evaluations, predictions were made for the expected levels of pollutants in the next 20 years and accordingly, short term (2005), medium term (2010) and long term (2020) suggestions were made to minimize the environmental pollution in future, with hope that these suggestion will taken into account by the related authorities during their existing activities to protect the environment and to make the city healthy.