A Set of components for real-time applications
Gerçek-zamanlı uygulamalar için bir bileşen kümesi
  1. Tez No: 116321
  2. Yazar: SEYİT SABRİ SEYHAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ HİKMET DOĞRU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Gerçek-zamanlı dizgeler, bileşen tabanlı tasarım, bileşen tabanlı yazılım geliştirme. iv, Real-time systems, components-based design, component-based software development. m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
oz GERÇEK-ZAMANLI UYGULAMALAR İÇİN BİR BİLEŞEN KÜMESİ Seyhan, Seyit Sabri Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç.Dr. Ali Hikmet Doğru Kasım 2001, 91 sayfa Bu tez gerçek zamanlı uygulamalar için bir bileşen kümesi sunmaktadır. Gerçek zamanlı dizgelerde karmaşıklık çok yüksektir ve gittikçe de artmaktadır. Bileşen tabanlı yaklaşım ise günümüzde gelecek vadeden en önemli yazılım geliştirme yaklaşımlarından biridir. Bu tez kapsamında bu iki kavram birleştirilmeye çalışılmıştır. Bu amaçla, gerçek-zamanlı uygulamaların sentezlenmesi için bir bileşen kümesi tanımlanmıştır. Bu sentez yaklaşımı bir dizge geliştirimi ile örneklenmiştir. Bu bileşen kümesi tasarım ve gerçekleştirimin daha çabuk, kolay ve güvenilir bir biçimde yapılmasına yardımcı olur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A SET OF COMPONENTS FOR REAL-TIME APPLICATIONS Seyhan, Seyit Sabri M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc.Prof.Dr Ali Hikmet Doğru November 2001, 91 pages This thesis presents a component set for real-time applications. In real-time systems, the ever-increasing complexity is very high. On the other hand, component-based approach is one of the most promising software development approaches. This thesis presents a combination of these two topics. For this purpose, a set of components is defined for synthesizing real-time applications. The approach for such synthesis is demonstrated through an exemplary system development. This component set helps to design and implement real-time systems more quickly, easily, and in a reliable manner.