Full hot swap software implementation on non hot swap supporting operating system
Canlı yer değiştirme desteklemeyen işletim sistemi için tam canlı yerdeğiştirme yazılımı uygulaması
  1. Tez No: 116334
  2. Yazar: HAKKI ÖZGÜR GÖREN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN GÜRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Canlı Yerdeğiştirme, Yüksek Yararlanılırlık vı, Hot Swap, High Availability IV
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
oz CANLI YERDEĞİŞTIRME DESTEKLEMEYEN İŞLETİM SİSTEMİ İÇİN TAM CANLI YERDEĞİŞTİRME YAZILIMI UYGULAMASI GÖREN, Hakkı Özgür Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Hasan Güran Aralık 2001, 69 sayfa Bu tez CompactPCI veriyolu için geliştirilen ve Vx Works Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi üzerinde koşan bir Tam Canlı Yerdeğiştirme Yazılımı uygulamasını anlatmaktadır. Canlı Yerdeğiştirme, çalışmakta olan bir sistemdeki kartların, sistemi kapatmaya gerek kalmadan takıp çıkarılması yeteneğidir. Bu yetenek, tamir ve yeniden şekillendirilmesi için gereken, sistemin kapalı olduğu süreyi azaltarak yararlanılırlığını arttırmaktadır. Tezde geliştirilen Tam Canlı Yerdeğiştirme Yazılımı ayrıca kartların takılma ve çıkarılma işlemleri sırasında yazılım işlemleri otomatikleştirerek kullanıcı müdahalesine olan gereği ortadan kaldırmaktadır.Kullanıcı uygulamalarının Canlı Yerdeğiştirme yeteneğini kullanabilmesi için bir arayüz tanımlanmış ve geliştirilmiştir. Yazılım alt seviye biçimlendirme işlerini ve durum yönetimini kullanıcı uygulamalarından saklamaktadır. Yazılım PICMG tarafından yayınlanan ve CompactPCI veri yolu için Canlı Yerdeğiştirme'nin yazılım ve donanım gereksinimlerini tanımlayan, Canlı Yer değiştirme Şartnamesi 2.1 Revizyon 1.0'a uygun olarak geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FULL HOT SWAP SOFTWARE IMPLEMENTATION ON NON HOT SWAP SUPORTING OPERATING SYSTEM GÖREN, Hakkı Özgür MSc, Department of Electrical and Electronic Engineering Supervisor: Prof. Dr. Hasan Giiran December 2001, 69 pages This thesis describes the implementation of Full Hot Swap Software for CompactPCI Bus to be run on Vx Works OS. Hot Swap is the ability of inserting and extracting a board from a live system, without a need for shutting it down. Hot Swap decreases the downtime of a system needed for repair and reconfiguration of the components, thus increases the system's availability. Moreover Full Hot Swap Software allows insertion and extraction of boards without explicit software interaction. An interface is designed and implemented to allow an application requiring Hot Swap compatibility to be developed over Full Hot Swap Software. Software hides the details of low-level configuration tasks and state management iiifrom the application. The software is developed according to the Hot Swap Specification 2.1 Revision 1.0, which is published by PICMG to define hardware and software requirements for CompactPCI Hot Swap.