An Investigation of the applicability of total productive maintenance techniques to a hot strip mill of steel plants
Toplam üretken bakım tekniklerinin demir ve çelik fabrikalarının sıcak haddehaneler ünitesine uygulanabilirliği konusunda araştırma
- Tez No: 38617
- Danışmanlar: PROF.DR. ALP ESİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Toplam Üretken Bakım, Onanlabilirlik, Güvenilebilirlik, Hazır Bulunabilirlik, Pareto Analizi, Koruyucu Bakım, Kestirimci Balom, Özerk Bakım, Total Productive Maintenance, Maintainability, Reliability, Availability, Pareto Analysis, Preventive Maintenance, Predictive Maintenance, Autonomous Maintenance
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 246
Özet
öz TOPLAM ÜRETKEN BAKIM TEKNİKLERİNİN DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARININ SICAK HADDEHANELER ÜNİTESİNE UYGULANABİLİRLİ?İ KONUSUNDA ARAŞTIRMA ALKAN, Feridun Yüksek Lisans Tezi, Makina Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Alp ESİN Ocak, 1995, 246 sayfa. Bu tezde, toplam üretken balom tekniklerinin demir ve çelik fabrikalarına uygulanabilirliği konusunda bir çalışma yapılması amaçlanmıştır. Problemin çok geniş bir alam kapsamasından dolayı, araştırma kapsamı daraltılmış ve demir ve çelik fabrikalarının sıcak haddehaneler ünitesi baz alınmıştır. Problem kapsamı daha da daraltılarak, araştırma, sıcak haddehaneler ünitesindeki, grup tahrikli masalar üzerine yoğunlaştırılmıştır. Meydana gelen arızaların tamamı tartışılarak, Pareto analizleri yapılmıştır. Bu araştırma sonuçlarına göre; klasik bakım metod ve uygulamaları eksik kalmaktadır. Toplam üretken bakım, verimli ve güvenli bakım uygulamaları için bir zorunluluktur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN INVESTIGATION OF THE APPLICABILITY OF TOTAL PRODUCTIVE MAINTENANCE TECHNIQUES TO A HOT STRIP MILL OF STEEL PLANTS ALKAN, Feridun M.S. in Mechanical Engineering Supervisor: Prof.Dr. Alp ESİN January, 1995, 246 pages. This thesis aims at studying the applicability of the Total Productive Maintenance (TPM) procedures to steel mills. Because the problem is very extensive, it was narrowed to a hot strip mill section and eventually to the foremost problem spot, line shaft tables. Full discussion of the failures encountered and Pareto analyses are presented. It is shown that the classical maintenance methods and procedures can easily fall short and that total productive maintenance is a must for efficient and reliable maintenance operation.