Designing a database management system for course design in distance education
Uzaktan eğitimde ders tasarımı için veri tabanı yönetim sistemi tasarımı
  1. Tez No: 116467
  2. Yazar: HALUK YAPICIOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TAYYAR ŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Veritabanı, Yönetim Sistemleri, Uzaktan Eğitim iv, Database, Management Systems, Distance Education m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 193
Özet
oz UZAKTAN EĞİTİMDE DERS TASARIM SÜRECİ İÇİN VERİ TABANI YÖNETİM SİSTEMİ TASARIMI Yapıcıoğlu,Haluk, Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Tayyar Şen Mayıs 2001, 182 sayfa Bu çalışma Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde uzaktan eğitim dersi hazırlanması maliyetlerinin belirlenmesine sistematik bir yaklaşım uygulamayı hedeflemektedir. Bu çerçevede uzaktan eğitim dersi hazırlama süreci ana hatları ile ele alınmıştır. Halihazırdaki tasarım ve üretim sistemi analiz edilmiş ve uzaktan eğitim ders materyalleri tasarımı ve üretimi esnasında yaratılan ve kullanılan verilerin toplanmasını, saklanmasını ve işletimini desteklemediği görülmüştür. Bu tür faaliyetleri daha tutarlı ve zamanında karşılayabilmek amacıyla bir bilişim sistemi tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGNING A DATABASE MANAGEMENT SYSTEM FOR COURSE DESIGN PROCESS IN DISTANCE EDUCATION Yapıcıoğlu, Haluk, M.Sc, Department of Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Tayyar Şen May 2001, 182 pages This study aims to apply a systematical approach to manage the costs of distance education course design in Open Education Faculty of Anadolu University. In this framework, an overview of the distance education course delivery materials design processes is presented. In particular Open Education Faculty's course delivery materials design processes are examined. It is observed that the current system does not support the collection, storage and manipulation of both used and created data during course delivery materials design and production processes. An information system is designed to provide a basis for managing the costs of future events more accurately and timely.