The Urban reconstruction processes of 'The Konak Square' (İzmir): A historical context
Konak Meydanının kentsel oluşum süreci (İzmir): Tarihsel bir çalışma
- Tez No: 116476
 - Danışmanlar: PROF. DR. YILDIRIM YAVUZ, DOÇ. DR. ÇAĞATAY KESKİNOK
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
 - Anahtar Kelimeler: Kentsel Mekan, yapılanma süreci, kentsel kimlik, mimari imge. iv, Urban space, reconstruction process, urban identity, architectural image. iii
 - Yıl: 2001
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 154
Özet
öz KONAK MEYDANFNIN KENTSEL OLUŞUM SÜRECİ (İZMİR): TARİHSEL BİR ÇALIŞMA Capadona, Sandro Yüksek Lisans, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Kentsel Tasarım Tez danışmanı: Prof. Dr. Yıldırım Yavuz Ortak Tez Danışmanı: Doç. Dr. Çağatay Keskinok Haziran 2001, 141 sayfa Bu çalışma“kentsel mekanı”anlamak üzerine eleştirel bir tartışma tabanı sağlamak amacındadır. Bu bağlamda, kentsel mekan terimi, içerdiği fiziksel ve sosyal çağrışımların kavramsal çerçevesinde ifade edilmeye çalışılmıştır. Kentsel mekanın gelişmesinde karşılıklı ilişkilendirmelerin vurgulandığı değerlendirmeler bu tanımlamayı takip etmektedir. Bu teorik tahminlerin temelinde araştırma, izmir Konak Meydanı'nı kapsayan bir saha çalışmasına dayandırılmaktadır. Bunun tarihsel oluşumu içinde kent mekanı, onun mekansal kimliğini oluşturan mimari öğelerinin etrafında somutlaşan sosyal bir üründür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE URBAN RECONSTRUCTION PROCESSES OF 'THE KONAK SQUARE“ (İZMİR): A HISTORICAL STUDY. Capadona, Sandro Ms., In the Department of City and Regional Planning, In Urban Design Supervisor: Prof. Dr. Yıldırım Yavuz Co- Supervisor: Assoc.Prof. Dr. Çağatay Keskinok July 2001, 141 pages This thesis attempts to provide a critical ground of discussion towards the understanding of ”urban space“. In this context, the study introduces a conceptual framework analysing the term in relation to its physical and social significance. This is followed by an evaluative discourse underlying the dialectical associations that contribute to the implementation of urban space. On the basis of these theoretical estimations the study referred to a case study - The ”Konak Square" in İzmir- elaborating a historical discussion within which urban space is concluded to be the social product of a dialectical interaction, materialised throughout history around architectural practices that determine its spatial identity.