A Family of hybrid stress finite elements
Melez gerilme sonlu elemanlar gurubu
  1. Tez No: 116477
  2. Yazar: YUSUF CANER TAŞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SUHA ORAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Melez Gerilme, Kabuk Sonlu Elemanı, Kiriş Sonlu Elemanı iv, Hybrid Stress, Shell Finite Element, Beam Finite Element Ul
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
öz MELEZ GERİLME SONLU ELEMANLAR GRUBU Taşan, Yusuf Caner Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Süha Oral Mayıs 2001, 102 sayfa Bu tezde, kiriş ve levha yapılarının elastiki sınırlar içerisindeki statik davranışları melez gerilme kiriş ve kabuk sonlu elemanlarıyla analiz edildi. Kiriş elemanı düz, düzenli ve iki düğüm noktalı alındı. Kabuk elemanı düz ve üç düğüm noktalı alındı. Her iki elemana da, üçü yer değiştirme ve üçü dönüş olmak üzere altı hareket serbestisi tarımdı. Kiriş elemanı, çubuk elemanına dönüşebilmektedir. Aynı şekilde kabuk elemanı da levha veya düzlem gerilme elemanına dönüşebilmektedir. Bu nedenle, bu iki temel eleman kullanılarak, çok sayıda yapı problemi modellenebilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A FAMILY OF HYBRID STRESS FINITE ELEMENTS Taşan, Yusuf Caner M.S., Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Suha Oral May 2001, 102 pages In this thesis the static behaviour of the beam and shell structures within the elastic limits is analysed with the hybrid stress beam and shell finite elements. The beam element considered is straight, uniform and has two nodes. The shell element is flat and three noded. For both elements, there are six degrees of freedom per node, three displacements and three rotations. The beam element can be degenerated to a bar element. Similarly, the shell element can be degenerated to plate or plane stress elements. Hence, by using these two basic elements, a wide range of structural problems can be modelled.