Tiyosemikarbazon türevlerinin ratların karaciğer enzimleri üzerine etkilerinin araştırılması
Effect of thiosemicarbazone derivatives on hepatic enzymes in rats
  1. Tez No: 116622
  2. Yazar: CANER BAL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FİKRET KARATAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Thiosemicarbazone and deviratives, Hepatic enzymes
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 32
Özet
II ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ TÎYOSEMİKARBAZON TÜREVLERİNİN RATLARIN KARACİĞER ENZİMLERİ ÜZERİNE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI Caner BAL Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2002, Sayfa : 22 Bu çalışmada, deri altına Tiyosemikarbazon ve çinko kompleksi enjekte edilen ratların karaciğer enzimleri (Serum Üre, Kreatinin, AST, ALT, T.Bilurubin, D.Bilurubin, LDH, GGT ) otoanalizör ile spektrofotometrik olarak belirlendi 3 'er gün ara ile Tiyosemikarbazon ve çinko kompleksi enjekte edilen ratların 7. 15. 30 ve 45 günlerde alınan kan örneklerinden ratların; Serum Üre, Kreatinin, AST, ALT, T.Bilurubin, D.Bilurubin, LDH, GGT enzim düzeylerinde kontrol grubuna göre istatistiksel açıdan anlamlı bir fark oluşturmadığı gözlendi. Ayrıca rat ve karaciğerlerinin ağırlıklarında da anlamlı bir farklılık belirlenemedi Bu sonuçlardan tiyosemikarbazon ve çinko kompleksinin bazı karaciğer enzimlerinde istatistiksel olarak bir farklılık oluşturmadığı belirlendi. Anahtar Kelimeler : Tiyosemikarbazon ve türevleri, Karaciğer enzimleri
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis EFFECT OF THİOSEMİCARBAZONE DERIVATIVES ON HEPATIC ENZYMES İN RATS CanerBAL Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciencies, Department of Chemistry 2002, Page: 22 In this study, subcutoneus thiosemicarbazone and zinc complex were applied and hepatic enzyme levels( blood urea, creatine, AST, ALT, bilirubin, LDH, GGT) were detected spectrophotometrically with autoanalyser. Thiosemicarbazone and zinc complex were insectedto rats with 3 days interval and levels of blood urea, creatine, AST, ALT, bilirubin, LDH, GGT enzymes were determined in blood samples of rats taken in 7th 15th 30th, 45th days. We did not determine any statistically sipnificant difference in enzyme levels, body weights and liver weights between the treatment and control groups. In condusron, we were determine no stahistically changes on some liver enzymes of thiosemicarbazone and zinc complex.