History of immigrants state: The formation of Israel
Göçmenlerin devlet tarihi: İsrail'in kuruluşu
  1. Tez No: 116713
  2. Yazar: GÜLÇİN PERRİNGERARD
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. RECEP BOZTEMUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: göç, Yahudi, Diaspora, Siyonism, devlet, soykırım VI, immigration, Jew, Diaspora, state, Zionism, Holocaust IV
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 135
Özet
oz GÖÇ DEVLETİ TARİHİ: İSRAİL'İN OLUŞUMU DOĞANSOY-PERRİNGERARD, Gülçin Yüksek Lisans Tezi, Tarih Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Recep Boztemur Kasım 2002, 123 sayfa Bu tez, İsrail Devleti'nin göçlerle oluşmuş tarihsel gelişimini, 1948 öncesi ve sonrası İsrail'e gerçekleşen önemli göç dalgalarını ele almaktadır. Dünya Yahudiliğinin İsrail'de bir Yahudi devleti kurmasına ve göç etmesine yol açan tarihsel, ideolojik, politik, sosyo-ekonomik ve dinsel etkenleri incelemeye çalışmaktadır. Bu çerçevede, bu çalışmanın amacı İsrail Devleti'nin oluşumu sırasında yaşadığı farklı deneyimlerinin, kültür ve sosyal yapısına yansımasıdoğrultusunda ortaya çıkan İsrail'in özel bir devlet oluşu söylemini analiz etmektedir. Bu çalışma boyunca, göç ve göç nedenlerini oluşturan elemanların İsrail Devleti'nin oluşumuyla olan etkileşimleri tartışılacaktır. Yahudi göçünün uluslararası göç teorileri içinde aldığı yer, itici-çekici faktörler bağlamında incelenecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT HISTORY OF IMMIGRANTS' STATE: THE FORMATION OF ISRAEL DO?ANSOY-PERRINGERARD, Gülçin M.S., Department of History Supervisor: Assist. Prof. Dr. Recep Boztemur November 2002, 123 pages This thesis analyzes the historical development of the foundation of the Israeli State with reference to the migrations pre- and post-1948. It attempts to investigate historical, ideological, political, socio-economic and religious factors that paved the way for the establishment of a Jewish State by immigrations of World Jewry. Within this framework, the purpose of this thesis is to analyze the discourse on the peculiarity of Israel due to the reflection of its distinct experiences on its cultural and social structure. iiiThroughout this thesis, elements of immigration and causes of immigration and how they contribute to the foundation of the State of Israel are going to be discussed. The place of the Jewish immigration in the 'International migration theories' is undertaken through push-pull factors.