Socio-spatial impacts of deindustrialization and unemplayment, case study: Eskişehir
Sanayileşme ve işsizliğin sosyo-mekansal etkileri alan çalışması: Eskişehir
- Tez No: 116767
- Danışmanlar: DOÇ. DR. TARIK ŞENGÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Sosyoloji, Economics, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Yoksulluk, sanayisizleşme, işsizlik iv, Poverty, deindustrialization, unemployment m
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 139
Özet
öz SANAYİSİZLEŞME VE İŞSİZLİĞİN SOSYO-MEKANSAL ETKİLERİ ESKİŞEHİR ÖRNEĞİ Evirgen, Hilal Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. H. Tank Şengül Aralık,2002, 129 sayfa Bu çalışmada, sanayisizleşme, yoksulluk ve işsizliğin, Eskişehir kenti örneğinde sosyo- mekansal etkilerinin sorgulanması hedeflenmiştir. Bu bağlamda, sanayisizleşmenin ekonomik kriz sonrasında, işsizlik ve yoksulluk şeklinde aileler üzerindeki etkileri incelenmiştir. Sanayisizleşme ve yoksulluk, aileler üzerinde, özellikle kadınlarda, ciddi sıkıntılara neden olmuştur. Kuramsal çerçeveden sonra, etkiler Eskişehir örneği üzerinden incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOCIO-SPATIAL IMPACTS OF DEINDUSTRIALIZATION AND UNEMPLOYMENT CASE STUDY: ESKÎŞEHÎR Evirgen, Hilal M.S., Department of Urban Policy Planning and Local Governments Supervisor: Assoc. Prof. Dr. H.Tank Şengfll December, 2002, 129 pages In this study, it is aimed at to explore the socio-spatial impacts of deindustrialization, poverty and unemployment, in a specific example of Eskişehir. In this respect, the impacts of deindustrialization in the form of unemployment and poverty on the families after economic crisis, is examined. The negative impacts of unemployment and poverty caused serious distress on families, particularly on women. After the theoretical framework, the impacts are examined in particular Eskişehir case.