Approximating structural responses with genetic programming
Yapı tepkilerinin genetik programlama ile yaklaşık olarak hesaplanması
- Tez No: 118957
- Danışmanlar: PROF. DR. FUAT ERBATUR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yaklaşık Yapı Analizi, Genetik Programlama. iv, Structural Reanalysis, Genetic Programming. m
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
oz YAPI TEPKİLERİNİN GENETİK PROGRAMLAMA İLE YAKLAŞIK OLARAK HESAPLANMASI Uşkay, Bora Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Danışmanı: Prof. Dr. Fuat Erbatur Kasım 2002, 96 sayfa Yapısal optimizasyon problemleri çoğunlukla yinelemelidir ve optimizasyon aşamasında yapı kademeli olarak değiştirilirken yapı analizlerinin tekrarını gerektirir. Ancak, optimizasyonun her aşamasında yapı analizlerinin tekrarlanması önemli boyutta hesap yükü getirmektedir. Genetik programlama, belli bir girdi verildiğinde istenen çıktıyı üretecek bilgisayar programının otomatik olarak bulunmasını doğal seçilim yoluyla sağlayan bir yöntemdir. Bu çalışmada, genetik programlama kullanarak yeni bir yaklaşık yapı analizi yöntemi önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT APPROXIMATING STRUCTURAL RESPONSES WITH GENETIC PROGRAMMING Uşkay, Bora M.Sc, Department of Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Fuat Erbatur November 2002, 96 pages Structural optimization procedures are generally iterative and require repeated analysis as the structure is progressively modified during the optimization process. A fresh structural analysis after each iteration step represents a significant computational effort. Genetic programming is a technique for the automatic generation of computer programs that produce some desired output when presented with particular inputs, by means of natural selection. In this study, a new structural reanalysis technique based on the genetic programming paradigm is proposed.