Analytical solution of a ring shaped crack problems in a hollow cylinder imbedded in a dissimilar medium
Farklı ortam içinde bulunan içi boş silindir için halka şekilli çatlak probleminin analitik çözümü
  1. Tez No: 118956
  2. Yazar: ÖZGE MADEN
  3. Danışmanlar: DR. SUAT KADIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Halka şekilli çatlak, gerilim yoğunluğu faktörü, Ring shaped crack, stress intensity factor IV
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
oz FARKLI ORTAM İÇİNDE BULUNAN İÇİ BOŞ SİLİNDİR İÇİN HALKA ŞEKİLLİ ÇATLAK PROBLEMİNİN ANALİTİK ÇÖZÜMÜ Maden, Özge Yüksek Lisans, Makine Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi:- Dr. Suat Kadıoğlu Aralık 2002, 65 sayfa Bu çalışma, farklı ortam içinde bulunan içi boş silindir için halka şekilli çatlak probleminin analitik çözümünü açıklar. Silindir, içinde bulunduğu ortama, gerilme ve yer değiştirmeler sürekli olacak şekilde, tam bağlı kabul edilmiştir. Problem, geometrisi ve dikkate alman yükleme sebebiyle eksenel simetriye sahiptir. Silindir ve içinde bulunduğu ortamın z ve r yönünde sonsuz büyüklükte olduğu kabul edilmiştir. Problem, bilinmeyen olarak çatlak yüzeyindeki yer değiştirmenin türevi alınarak ve Hankel Dönüşümleri kullanılarak formüle edilmiştir. Elde edilen tekil integral denklemi örnek malzeme ve geometriler için sayısal yöntemlerle çözülmüş ve çatlak için gerilme şiddeti faktörleri hesaplanmıştır
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYTICAL SOLUTION OF A RING SHAPED CRACK PROBLEM IN A HOLLOW CYLINDER IMBEDDED IN A DISSIMILAR MEDIUM Maden, Özge M.S., Department of Mechanical Engineering Supervisor: Dr. Suat Kadıoğlu December 2002, 65 pages This thesis describes the analytical solution for the linear elastic problem of a ring-shaped crack problem in a transversely isotropic hollow tube imbedded in a transversely isotropic matrix. The hollow cylinder (tube) is assumed to be perfectly bonded to the surrounding medium. Because of the geometry and the loading, the problem is axisymmetric. The composite media consisting of the tube and the surrounding medium extends to infinity in z and r directions. The problem is formulated in terms of the unknown derivative of the crack surface displacement by using Hankel transform. iiiThe resulting singular integral equation is solved numerically for sample cases and stress intensity factors at the circumferential crack front are presented.