A Collaboration tool for distance education
Uzaktan eğitim için bir ortak çalışma aracı
  1. Tez No: 119069
  2. Yazar: HÜSEYİN ÖZGÜR DEĞİRMENCİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FERDA NUR ALPASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Uzaktan eğitim, beyaz tahta aracı, sohbet aracı, servlet applet konuşması, ortak çalışma eğitim araçları. vı, Distance education, whiteboard tool, chat tool, servlet applet communication, collaborative teaching tools
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
öz UZAKTAN EĞİTİM İÇİN BİR ORTAK ÇALIŞMA ARACI DEĞİRMENCİ, Hüseyin Özgür Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doçent. Dr. Ferda Nur ALPASLAN Aralık 2002, 86 sayfa Bu tez İnternet tabanlı eğitim programlarında öğrenci ve eğitmenlerin ortak çalışma yapabilmelerine yönelik bir yazılı iletişim(sohbet) fonksiyonu da bulunan yazı tahtası tasarımı ve kodlanması üzerinedir. Geliştirilen uygulama, halen Ortadoğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde sürdürülen İnternet tabanlı uzaktan eğitim sisteminin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu çalışma esnasında mevcut uzaktan eğitim programlan ve ortak çalışma araçlarına duyulan ihtiyaç araştırılmış ve en uygun tasarım ve kodlama ile bahsedilen yazı tahtası ve sohbet aracı şekillendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A COLLABORATION TOOL FOR DISTANCE EDUCATION DE?İRMENCİ, Hüseyin Özgür M.Sc, Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ferda Nur ALPASLAN December 2002, 86 pages This thesis describes the design and implementation of a collaboration tool that contains a whiteboard and a chat tool that can be used to help students and teachers to work in a collaborative platform for distance education. The resulting tool was integrated into a distance education environment called NET-Class, which was developed by the Informatics Instate at Middle East Technical University. This thesis makes a survey for current distance education systems, elaborates on the need for collaborative tools, and explores the most suitable designs. Implementation of a whiteboard tool with a chat tool for the current NET-Class system is the context of this thesis. Ill