Immobilization of invertase and glucose oxidase in conducting m-type polysiloxane/ polypyrrole block copolymer matrices
İnvertaz ve glikoz oksidaz enzimlerinin iletken polisiloksan/ polipirol blok kopolimer matrislerinde tutuklanması
  1. Tez No: 119138
  2. Yazar: ALTAN GÜRSEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. LEVENT KAMİL TOPPARE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Elektrokimyasal polimerleşme, polydimetilsiloksan, tutuklama, invertaz, glikoz oksidaz. iv, Electrochemical polymerization, polydimethylsiloxane, immobilization, invertase, glucose oxidase. m
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
oz INVERTAZ VE GLİKOZ OKSİDAZ ENZİMLERİNİN İLETKEN POLİSİLOKSAN/POLİPİROL BLOK KOPOLİMER MATRİSLERİNDE TUTUKLANMASI Gürsel, Altan Yüksek Lisans, Polimer Bilimi ve Teknolojisi Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Levent Toppare Ağustos 2002, 67 sayfa Bu çalışmada, invertaz ve glikoz oksidaz enzimlerinin iletken polipirol ve polisiloksan/polipirol blok kopolimer matrislerinde tutuklama işlemi elektrokimyasal polimerleşme metoduyla gerçekleştirilmiştir. Serbest ve tutuklanmış enzimlerin kinetik parametreleri, Vmax (maksimum reaksiyon hızı) ve Km (enzimin substrata ilgisi), tayin edilmiştir. Destek elektrolitlerin (p- toluen sülfonik asit ve sodyum dodesil sülfat) enzim aktivitesine ve film morfolojisine etkileri incelenmiştir. Tutuklanmış enzimlerin optimum sıcaklık ve kullanım dayanıklılıkları belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMMOBILIZATION OF INVERTASE AND GLUCOSE OXIDASE IN CONDUCTING H-TYPE POLYSILOXANE/POLYPYRROLE BLOCK COPOLYMER MATRICES Gürsel, Altan M.S., Department of Polymer Science and Technology Supervisor: Prof. Dr. Levent Toppare August 2002, 67 pages In this study, immobilization of enzymes, invertase and glucose oxidase, were carried out in conducting polypyrrole (PPy), and polysiloxane/polypyrrole (PDMS/PPy) block copolymer matrices via electropolymerization. The kinetic parameters, Vmax (maximum reaction rate) and Km (substrate affinity), of both free and immobilized enzymes were determined. The effect of supporting electrolytes, p-toluene sulfonic acid and sodium dodecyl sulfate, on enzyme activity and film morphologies were examined. The optimum temperatures and operational stabilities of immobilized enzymes were determined.