Fault location estimation based on travelling waves
Yüksek hızda seyreden dalga koruması yöntemiyle arıza mesafesi tahmini
- Tez No: 119203
- Danışmanlar: PROF. DR. ARİF ERTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Güç Sistemi Koruması, Yüksek Hızda Seyreden Dalga Koruması, Arıza Mesafesi Tahmini, Korelasyon Fonksiyonu, Mod Ayrıştırması, Sinyal Belirlemesi iv, Power System Protection, Travelling Wave Protection, Fault Distance Estimation, Correlation Function, Modal Decomposition, Signal Discrimination 111
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
öz FAULT LOCATION ESTIMATION BASED ON TRAVELLING WAVES Yakar, Tolga Yüksek Lisans, Elektrik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Arif ERTAŞ Nisan 2002, 121 sayfa Bu çalışmada, yüksek hızda seyreden dalga koruması yönteminin yüksek direnç değerli arıza durumlarındaki eksikliğini gideren yeni bir yöntemin teorisinin incelenmesi ve bu yöntemin performansının üç faz ve tek faz arıza durumlarında ATP programı kullanılarak test edilmesi amaçlanmıştır. Elde edilen sonuçlar bu yeni tekniğin yüksek direnç değerli arıza durumlarında çok doğru arıza mesafesi tahminleri yapabildiğini göstermiştir. Ayrıca yüksek hızda seyreden dalga koruması yönteminde karşılaşılan bazı problemler incelenmiş ve bu problemlerin olası etkileri araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FAULT LOCATION ESTIMATION BASED ON TRAVELLING WAVES Yakar, Tolga M.Sc, Department of Electrical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Arif ERTAŞ April 2002, 121 pages The aim of this study is to examine the theoretical background of a new technique that eliminates the limitation of the traveling wave protection algorithm for high resistance faults and to test the performance of the method for three-phase to ground faults and single-phase to ground faults by the use of ATP. The results indicate that the new technique gives very accurate fault distance estimations in the cases of high resistance faults. Also some problems associated with traveling wave protection are examined and the effects of these problems on traveling wave based distance protection are inspected.