Multicasting support for distributed shared memory systems
Dağıtık paylaşımlı hafıza sistemleri için çoklu yayım desteği
- Tez No: 119274
- Danışmanlar: PROF. DR. F. PAYİDAR GENÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: dağıtık sistemler, paylaşımlı hafıza, bilgisayar ağlan iv, distributed systems, shared memory, computer networks m
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
oz DAGITIK PAYLAŞIMLI HAFIZA SİSTEMLERİ İÇİN ÇOKLU YAYIM DESTEĞİ Okutanoğlu, Aydın Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. F. Payidar Genç Eylül 2002, 64 sayfa Dağıtık Paylaşımlı Hafıza sistemleri (DSM) bir çok çeşit sayısal ve bilimsel uygu lama için kolay kullanımlı, ölçeklenebilir çözümler sunmaktadır. Fakat, şuan ki DSM sistemleri mesajlaşma sistemleri kadar performans sağlayamamaktadır. Bunun sebebi asıl olarak dağıtık durumdaki hafıza sayfalarının tutarlılığını sağlamak amacıyla yapılan ekstra işlemler ve mesajlaşmadır. Bu çalışmada, var olan paylaşımlı hafıza sistemlerinin performansı yeni dağıtık algoritmalar kullanılarak yükseltilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MULTICASTING SUPPORT FOR DISTRIBUTED SHARED MEMORY SYSTEMS Okutanoğlu, Aydm M.Sc, Department of Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. F. Payidar Genç September 2002, 64 pages Distributed Shared Memory (DSM) Systems offers an easy-to-use and scalable solution for a large class of scientific and numeric applications. Unfortunately, the performance of current DSM systems are not as good as message passing systems because of extra processing and communication for consistency. In this study it is tried to increase the efficieny of existing DSM systems using new distributed algorithms. Multicasting is used as the communication method of these distributed algorithms.