Contribution of soil nails to slope stability analyses
Zemin çivilerinin şev stabilitesine katkısının analizi
- Tez No: 119306
- Danışmanlar: PROF. DR. UFUK ERGUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Zemin çivisi, Şev Stabilitesi, Güvenlik Katsayısı, Kesme, Eğilme Momenti, Nail, Slope Stability, Factor of Safety, Shear, Bending Moment
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 121
Özet
öz ZEMİN ÇİVİLERİNİN ŞEV STABİLİTESİNE KATKISININ ANALİZİ Tileylioğlu, Salih Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticjsi: Prof. Dr. M. Ufuk Ergun Aralık 2002, 103 sayfa Bu çalışmanın amacı, zemin çivilerinin şev stabilitesine olan katkısını Jewell-Pedley ve Schlosser gibi alternatif hesap yöntemlerini karşılaştırarak araştırmaktır. Bu yöntemler farklı zemin özellikleri olan ve değişik şekilde yerleştirilmiş çivilere sahip şevlere adapte edilmiş ve ortaya çıkan sonuçlar birbiriyle karalaştırılmıştır. Çatışma temelde, çivilerde kesme kuvvetinin ne kadar oluştuğu ve de bunun şevin stabilitesine ne derecede katkıda bulunduğu sorusuna cevap aramaktadır. Konunun kritik değerlendirmeleri sonunda, harcın mukavemetinin şev stabilitesi analizlerine katılması sonucuna varılmıştır. Şev stabilitesinde kutlanılan çiviler, istinat duvarlarında kullanılanlardan daha yüksek mukavemete sahip olmaldır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONTRIBUTION OF SOIL NAILS TO SLOPE STABILITY ANALYSES Tileylioğlu, Salih M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. M.Ufuk Ergun December 2002, 103 pages The objective of this study is to investigate the contribution of soil nails to slope stability by comparing alternative calculation methods, such as, Jewell-Pedley's and Schlosser's methods. The methods are adapted to slopes having different soil properties and different nail patterns, and the results obtained are compared. The study mainly seeks answers to the degree of mobilization of tensile and shear forces in an inclusion and its effect on the global stability of a slope. After critical evaluation of the subject, it is disclosed that the strength of the grout should be included in the analysis of slope stability works. Nails used in slope stability works, should be stronger than the ones used in retaining structures.