Implementation of the music algorithm on a multiprocessor architecture
Music algoritmasının çok işlemcili mimari üzerinde uygulaması
- Tez No: 119359
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÖZDE BOZDAĞI AKAR, PROF. DR. YALÇIN TANIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Paralel işleme, çoklu görev, yön bulma, MUSIC. vı, Parallel processing, multitasking, direction finding, MUSIC. IV
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
oz MUSIC ALGORİTMASININ ÇOK İŞLEMCİLİ MİMARI ÜZERİNDE UYGULAMASI ŞENGÜL, Metin Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Gözde BOZDAĞI AKAR Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yalçın TANIK Aralık 2002, 64 sayfa Bu tez çalışmasında, MUSIC (çoklu sinyal sınıflandırma) yön bulma algoritmasının paralelleştirilme uygulaması görev seviyesi ve işlem seviyesi paralelleştirme teknikleri kullanılarak yapılmıştır. Görev seviyesi paralelleştirme için özuyuşum matris hesabı, sistem çözüm köklerinin bulunması, alt uzay ayrışımı ve uç nokta araması, detaylı bir şekilde araştırılmıştır. Hermitian simetrik olan özuyuşum matrisinin hesabı işlemciler üzerine dağıtılmıştır. Çeşitli sistem çözüm kökleri bulma teknik ve yöntemleri değerlendirilmiş ve Jacobi yöntemi uygulanmıştır. Aynı zamanda, işlemciler arasındaki işlem yükü de paralelleştirilme aşamasında incelenmiştir. vİşlem seviyesi paralelleştirme için veri toplama, MUSIC algoritması ve sonuç hazırlama kısımları farklı işlemciler üzerinde paralel olarak işlenmiştir. Toplanan veriler, sırayla, işlemcilerin birisi üzerinde toplanıp MUSIC algoritması işlenirken bir sonraki veri toplama işlemi devam etmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATION OF THE MUSIC ALGORITHM ON A MULTIPROCESSOR ARCHITECTURE ŞENGÜL, Metin M.Sc, Department of Electrical and Electronic Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Gözde BOZDA?I AKAR Co-Supervisor: Prof. Dr. Yalçın TANIK December 2002, 64 pages In this thesis work, implement of a popular direction finding algorithm, namely MUSIC (Multiple Signal Classification), is performed using task level and process level parallelization techniques. For the task level parallelization, autocovariance matrix calculation, eigendecomposition, subspace extraction and extreme searching, are studied in detail. Calculation of the Hermitian symmetric autocovariance matrix is distributed to processors. Various eigendecomposition techniques and methods are examined and Jacobian method is implemented. For the parallel process, load balancing of the processors are also studied. For the process level parallelization, data collection, MUSIC algorithm and result preperation parts are processed parallely on different processors. Collected indata are combined and MUSIC algorithm is processed in one of the processors sequentially while the next set of data collection continues.