Skidmore, Owings and Merrill (SOM) Partnership: Computer aided architectural design (CAAD) use in professional practice
Skidmore, Owings ve Merrill (SOM) Ortaklığı: Mesleki uygulamalarda bilgisayar destekli mimari tasarım (CAAD) kullanımı
- Tez No: 119364
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYŞEN SAVAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Skidmore, Ovvings and Merrill (SOM), Mimari Hizmet, Bilgisayar Destekli Mimari Tasarım (CAAD) vı
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 169
Özet
öz SKIDMORE, OWINGS & MERRILL (SOM) ORTAKLIĞI: MESLEKİ UYGULAMALARDA BİLGİSAYAR DESTEKLİ MİMARİ TASARIM (CAAD) KULLANIMI Öz, Hacer Yüksek Lisans, Mimarlık Bölümü Danışman: Yrd. Doç. Dr. Ayşen Savaş Nisan 2002, 153 sayfa Bu tez, bilgisayar destekli tasarım'ın Skidmore, Owings & Merrill (SOM) Ortaklığı'nda yer alan kullanma yöntemlerini araştırmaya yönelik bir çalışmadır. Günümüzde, dünyanın en tanınmış ve başarılı mimari firmalarından biri olarak bilinen SOM, bilgisayar ve“Bilgisayar Destekli Mimari Tasarım (CAAD)”kullanımının öncüsü olmuştur. SOM, kendine özgü bir mimari stil oluşturmak veya tek bir mimari stili izlemek yerine, tasannu bir“hizmet”olarak kabul etmektedir. Bu tez, firmanın, hizmet anlayışım başarılı bir şekilde ortaya koymasını destekleyen, tasarım görüşünü incelemektedir. Firma tarafindan sunulan mimari hizmet firmanın işletme yapısıyla sürdürülmektedir ve bu da firmayı başarılı bir ticari çalışmaya yönlendirmektedir. Bu bağlamda, firmanın idari yapısı, işletim organizasyonu, tasarım felsefesi, yardımcı hizmet birimleri ve mimari çalışmaları, detaylı olarak incelenmiştir.Firmada bilgisayar kullanımının gelişimi, Bilgisayar Destekli Mimari Tasarım kullanımının firmaya yararlarını ortaya koymak amacıyla incelenmiştir. Bu, SOM'in etkili bir şekilde mimari hizmetlerini sunmasını ve ticari başarısını sürdürmesini destekleyen, CAAD sistemlerinin sağladığı avantajları ve yararları ortaya koymak için önem teşkil etmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SKIDMORE, OWINGS & MERRILL (SOM) PARTNERSHIP: COMPUTER AIDED ARCHITECTURAL DESIGN (CAAD) USE IN PROFESSIONAL PRACTICE Öz, Hacer M. Arch, Department of Architecture Supervisor: Assist. Prof. Dr. Ayşen Savaş April 2002, 153 pages This study is an inquiry into the computer aided design utilization processes taking place in Skidmore, Owings & Merrill (SOM) Partnership. SOM, which is known as one of the most famous and successful architectural firms, has always been a pioneer in computer use and“Computer Aided Architectural Design (CAAD)”use. Rather than constituting its own architectural style or maintaining a unique architectural style, SOM conceives design as a“service”. This thesis analyzes the properties of the firm's design conception that supports SOM to offer its service understanding successfully. Architectural service offered by the firm is maintained with its managerial structure, which leads the firm to be a successful commercial expertise. In this regard, the administrative structure and the management organization of the firm, its design philosophy and support services, and the architectural works are studied in detail. in ?E.C YttalKÖ