Simulation of the casimir effect for various geometries
Casimir etkisinin farklı geometrilerde simülasyonu
  1. Tez No: 119363
  2. Yazar: EMRE TAŞCI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞAKİR ERKOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Casimir Etkisi, Vakum Enerjisi, Atomsal Etkileşim Simülasyonu iv, Casimir Effect, Vacuum Energy, Atomic Interaction Simulation iii
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
oz CASIMIR ETKİSİNİN FARKLI GEOMETRİLERDE SİMÜLASYONU Taşçı, Emre Yüksek Lisans, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Şakir Erkoç Temmuz 2002, 54 sayfa Bu tez, Casimir etkisinin hesaplanmasını sağlayacak bir algoritma kurulumunu ve sonrasında, bu algoritma vasıtasıyla etkinin uygulama alanlarını genişletip, laboratuvar koşullarında hazırlanması zor olan çeşitli geometrilerde bu etkiyi incelemeyi amaçlamaktadır. İlgili algoritmanın güvenilirliğini kontrol maksadı ile, hem deneysel, hem de teorik sonuçlar da verilmiş ve gözden geçirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SIMULATION OF THE CASIMIR EFFECT FOR VARIOUS GEOMETRIES Taşçı, Emre M.S., Department of Physics Supervisor: Prof. Dr. Şakir Erkoç July 2002, 54 pages This thesis aims to propose an algorithm in order to calculate the Casimir effect and after, by means of this algorithm, to expand the applications of the effect for various geometries that are difficult to construct in experimental conditions. Theoretical, as well as experimental results have been given and revised in order to check the reliability of the algorithm in question.