KEYS: A web tool to support education at Turkish Military Academy
KEYS: Kara Harp Okulu'nda eğitimi desteklemek için ağ tabanlı bir araç
- Tez No: 119495
- Danışmanlar: PROF.DR. NEŞE YALABIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Öğrenme ortamı olarak Internet, ders çalışma yardımcısı, öğretmen ve öğrenci arasında iletişim ve etkileşim. iv, Internet as learning environment, study aid, communication and collaboration between student and instructor. Ill
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Enformatik Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
oz KEYS: KARA HARP OKULU'NDA EĞİTİMİ DESTEKLEMEK İÇİN AĞ TABANLI BİR ARAÇ Erdoğan, Ahmet Yüksek Lisans Tezi, Enformatik Enstitüsü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Neşe Yalabık Nisan 2002, 88 sayfa Bu tez, Kara Harp Okulu'ndaki Harbiyelilerin İnterneti bir öğrenme ortamı ve ders dışı çalışma yardımcısı olarak kullanımını geliştirmek maksadıyla ağ tabanlı bir bilgisayar uygulamasının gereksinim analizini, tasarım tanımını ve gerçekleştirimini sunar. Kara Harp Okulu Eğitim Yönetim Sistemi (KEYS), Harbiyelilerin ders notlarına kolayca ulaşmalarını, forumlara katılmalarını ve öğretim elemanlarına elektronik posta göndermelerini sağlar. Ayrıca kullanımı özendirmek için not defteri, ajanda, takvim ve elektronik posta uyarıcısı araçları da KEYS içerisinde yer alacaktır. KEYS öğretim elemanlarına, Harbiyelilere çeşitli eğitim yardımcılarını sunma olanağı vermektedir. Bu eğitim yardımcıları yakın zamanda yapılacak olan ders konuları ile ilgili Internet bağlantıları, ders notları, giriş testleri, izleme testleri ve ev ödevleridir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT KEYS: A WEB TOOL TO SUPPORT EDUCATION AT TURKISH MILITARY ACADEMY Erdoğan, Ahmet M.S., Department of Information Systems Supervisor: Prof. Dr. Neşe Yalabık Aril 2002, 88 pages This thesis presents the requirements analysis, design description and implementation of a web-based application that is intended to enhance the usage of Internet by cadets of the Turkish Military Academy as a learning environment and a study aid outside the classroom. Kara Harp Okulu Eğitim Yönetim Sistemi (KEYS) enables cadets to easily locate the lecture notes of the courses they take, participate in forums and send e-mail to the instructors. It has a grade book, an agenda, a calendar and an e-mail notification tool to make it appealing. It enables the instructors to provide various instructional aids to cadets. These aids include links related to current lectures' subjects, lecture notes, pre lecture tests, post lecture tests and home works.