Methods in cryptography and their application in smart cards
Kriptografide metotlar ve bunların akıllı kart uygulamaları
- Tez No: 119614
- Danışmanlar: PROF. DR. CÜNEYT GÜZELİŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: veri şifreleme, şifreleme algoritmaları, simetrik-asimetrik şifreleme metodları, gerçekleme-anahtar değişimi, akıllı kart, akıllı kart güvenliği, akıllı kart uygulamaları, PK şifreleme, cryptography, crypto algorithms, symmetric - asymmetric encryption schemes, auhentication - key exchange, smart card, smart card security, smart card applications, public key cryptography
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
VI ÖZET Bu çalışmada bir PK (public key) şifreleme sistemi geliştirilmiştir. Bu çalışma, Muhlis ÖZTÜRK tarafından kendisinin M.Sc. tezi olan“Security Aspect in Digital Communications”tezinde önerilen sistemi temel alır. Bu tezde artık PK şifreleme sistemlerinde standart bir güvenlik cihazı haline gelmiş olan akıllı kartlar kullanılarak tam bir PK şifrelemen' mesaj sistemi ortaya atılmıştır. Önerilen bu sistemin uygulaması sunulmuştur. Tüm bunlar yapılırken de, dağıtık bilgisayar sistemlerinde bilgi şifreleme yöntemleri ve akıllı kartlar incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT In this study, a public-key crypto system is developed. This study takes the system proposed by Muhlis ÖZTÜRK in his M.Sc. thesis 'Security Aspects in Digital Communication' as base. A complete public crypto messaging system using smart cards which has now become a standardized security device in public cryptography is proposed in this thesis. The application of the proposed system is presented. Before doing all these, cryptography methods and smart cards in the distributed computer systems are examined.